teisipäev, 2. märts 2010

Kas Näksip lõi euro-ametnikud pahviks?

Väljavõte FT veebist.

Kui veel kuu aega tagasi ilmus pea iga päev mõni artikkel Eesti eurotsooniga liitumise teemal, siis viimased kuu aega on ses osas olnud täielik vaikus. Mis saabus pärast seda, kui peaminister Andrus Ansip hoiatas eurotsooni otsutajaid: "Ma loodan, et keegi ei hakka looma Eesti jaoks uusi kriteeriume."

Mis juhtus? Kas Ansip lõi euro-ametnikud pahviks? Ma ise olin küll ausalt öeldes hämmingus, pärast Näksipi sellist avaldust. Mis võib eurotsooni ukse Eesti jaoks puguga kinni lüüa. Ja mis näitab, et üks juht, kes loll nagu saabas, aga aktiivne, võib riigile palju, lausa korvamatut kahju teha.

Ansipi purse oli tingitud kahtlustest Eesti euro-kõlbulikkuses pärast Kreeka eelarvedefitsiidiga seotud kriisi puhkemist. Ansipi avaldus oli seda kummalisem, et Eesti ise on teinud "kreekat", näitates eelarve seisu tegelikust paremana.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nagu financial timesi artiklist lugeda arvatakse seal et sama töenäoline kui on Majandusnäitajate
manipuleerimine kreeka puhul on see ka eesti puhul.
Ansipil jätkub jultumust seda kindlasti teha, selles pole mingit kahtlust.
mitmed nt eesti statistikaameti näitajad, nagu keskmine palk jne, on puhas fantaasia
Rahvale ta juba majandusedust v tööpuuduse probleemi lahendamisest, hämab nii et vähe pole. Vaevalt et endine politruk siin oma ungari ametivennast õppust võtab ja lõpuks tunnistab,
et we lied morning, noon and night, kui rääkisime oma majanduse heast seisust.

Anonüümne ütles ...

Ma ei saa nüüd aru - mida ta siis oleks pidanud ütlema, et kõrgestiaustatud majandusguru ja semiootikaprofessor Urro rahule jääks? "Palun rakendage meile kehtivatest kriteeriumitest hoolimata lisatingimusi!"? "Kus siin kõige kõrgemat perset lakkuda saaks?"? Või mida, Urro? Kas toodud variandid oleks sind pannud rõõmust hõiskama ja Ansipit ülistama? Miks ma seda küll tõenäoliseks ei pea?

Anonüümne ütles ...

No mida küll Inno peaks tegema, et viimane anoke rahule jääks temaga?
kas perset lakkuma? Või mida, ano?

on see tõenäoline?
hõiskaksid ka sina?

Anonüümne ütles ...

Today these countries censor internet access: China, Azerbaijan, Bahrain, Brazil, Estonia, Ethiopia, Iran, India, Korea, Morocco, Myanmar, Oman, Pakistan, Saudi Arabia, Singapore, Syria, Sudan, Thailand, Turkey, Tunisia, United Arab Emirates, Uzbekistan, Vietnam, Yemen.