teisipäev, 2. märts 2010

Stalini auhinna teine laureaat on valitsuse kommunikatsioonibüroo. Ura!


Ajaloolise Stalini prääniku teine laureaat on valitsuse kommunikatsioonibüroo, stalinliku entusiasmi eest vabakutseliste ja kiuslike ajakirjanike eemalehoidmise eest valitsuse pressikonverentsidelt. Ehtsas stalinistlikus vaimus hoiavad valitsuse kommunikatsioonibüroo töötajad valitsuse liikmeid, eriti aga peaminister Andrus Ansipit ajakirjanikest eemal, tehes kõikvõimalikke takistusi ajakirjanike kohtumiseks peaministriga. Näiteks keelates küsimuste esitamist pressikonverentsidel. (kestvad kiiduavaldused)

Stalini präänik on Inno ja Irja kohviku välja antav auhind kõige stalinistlikumate tegude eest ning ülesnäidatud stalinistliku vaimu eest. Eesti tuleb stalinistlikust kultuuriruumist, mistõttu mitmed instantsid, struktuurid ja süsteem opereerivad endistviisi stalinistlike vahendite ja meetoditega.

Stalini prääniku esimene laureaat oli advokatuuri aukohus, kes jättis kohtusaalis vägivallatsenud, vastaspoolele kätega kallale tulnud ning teda tappa ähvrardanud (tsiteerides Mare Lust: "Ma löön su, raisa, maha, ja mine kaeba!") vandeadvokat Mare Lusti ametisse, et ta võiks seda kõike ka edaspidi teha.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kordame igaks juhuks samateemalist küsimust rahva hulgast, postitatud 28. veebruaril teate "Kohvik saatis küsimused valitsuse pressibüroole" juurde:

Mul on teile ka avalik kirjalik küsimus, millele ootan vastust vähem kui kuu aja jooksul:

Miks peaks peaminister tahtma näha valitsuse pressikonverentsil inimesi, kes enda esindatavas kord ilu-, kord ajakirjanduslikus väljaandes - nagu nad ise vastavalt vajadusele seda defineerivad - kes avaldavad peaministrist pornograafilise sisuga fotomontaaži, mille juures olev tekst mõnitab ka teisi valitsuse liikmeid?

Inno ütles ...

Siit edasi: miks peaks peaminister tahtma üldse ajakirjanikke näha, kes tema kohta igasuguseid negatiivse alatooniga lugusid kirjutavad?!

Anonüümne ütles ...

Aga miks siit edasi? Küsimus oli esitatud siin ja praegu toimuva kohta, ära hiili koolipoisi kombel vastusest kõrvale!

junnuke ütles ...

Blogi autorid teevad oma iidolit maha ja panevad talle mingi leiva käe otsa. Häbi!