Rimis müüdav "Peipsi kurk" pole pärit Peipsi äärest.
Talleggi mune pestakse pesupulbriga.
Kanadele söödetakse värvainet, et munad seest kollased tuleksid.
Valio juust käib läbi mürgivannist, et hallitust ära hoida.
Valio jogurtites kasutatav moos kubiseb säilitusainetest ja seisab toatemperatuuril aastaid.
Juustuvabrikud müüvad sama juustu kümne eri nime all.
Piimakombinaadid lisavad jogurititele säilitus"baktereid", mis sisuliselt nullivad kogu probiootiliste bakterite "kasu".
Vabrikutes toodetud jäätis ei "sula ära".
Sprottide tarbeks "suitsutatakse" kilu suitsumaitselise vedelikuga.
27 kommentaari:
Väga hea, et lõpuks tõde rahva ette jõuab. Lisaks omalt poolt veel mõned toiduainetööstuse salatõed:
Maasikajäätis on roosakas tänu peedimahlale, mitte maasikatele
Küpsiste tegemisel kasutatakse muna koos koortega
Keeksides kasutatakse siduva ainena muna asemel kondiliimi
Gaseeritud jookidesse lisatakse gaasina muude villimistehase masinate filtreeritud heitgaase
nii norra kui eesti lõhet toidetakse kasvamise ajal steroidide ja värvainega, et nad palju liha koguksid ja see ikka õiget värvi oleks
riisi "pestakse", st leotatakse enne müügilepaiskamist sisuliselt pesuvalgendajaga (bleach), et ikka õiget värvi oleks
piimale lisatakse valge värvi säilitamiseks titaanoksiidi, muidu oleks see lahjendatud poelürr hallikas vedelik
maasikaid "väetatakse" loomaverega, et nad ikka punased oleksid, sellest ka metallimaitse
tõde võidab!
see maasikate jutt on küll paras jura!
OMG-OMG, hammustad maasikat ja loomaveri pritsib kahte lehte, eks :-)
toitumise teemadel, Vincent, väldi paanikat. vestle inimestega, kes neis asjus paremini kodus. alusta kasvõi Rein Vokk'st.
mu ema rääkis kui ta kalatšehhis töötas et tihti juba halvaks läinud kalad ka keerati karpi. käsk oli selline.
väga hea teema!
Sellepärast inimesed rasvuvadki aina kiiremas tempos, organism lihtsalt keeldub kaitsereaktsioonina keharasva ladustunud mürkide läbi töötlemisest.
rõve vennatapusõda käib toiduga. kõik raha nimel. õnneks on igaühel võimalik valida, mida ta omale suhu paneb.
enamus vitsutab omale saasta sisse ja seejärel pihuga ravimeid takkaotsa, justkui preemiaks.
valida võib ka instinktiivse söömise ja teadliku toitumise vahel.
Leivatehases töölised kusevad ja situvad taigna sisse...
Peale vahetust tuleb puhastada leivaliine ja siis mil nood uuesti käima pannakse jäävad rotid ja hiired hammasrataste vahele,ning kõik see läheb taigna sisse...
Restoranide sööklates kokad ealeski ei pese käsi,käivad sital ja sama sitaste kätega teevad süüa...
Mil toit on serveeritud kandikule ja on aeg viia saali klientidele siis ülemus ajab oma sitased näpud kandikul olevasse taldrikusse ja võtab sealt mõne palakese,ülejäänud viiakse kliendile...
McDonaldis burgerid käivad vastu maad ja siis pannakse neile kotleti taolised kettad vahele ja antakse klientidele...keegi käsi ei pese...
Paljudes kioskites kus müükase hot doge müüa teeb süüa ja võtab vastu raha samade kätega s.o. katsub musta raha ja siis katsub hot dogi ja teie pistate pintslisse selle sitase hot dogi...
Lautades lehmade udaratel voolab lehmasitta üle nisade...ja inimesed joovad seda piima millest on üle jooksnud lehmasitt...
Siga vedeleb sitases laudas ja inimesed söövad tema liha...
kus on tegelikult tõde?
samas mis see teadmine annab? sööme seda ikka ja jälle edasi ja ... sureme lõpuks ära.
inimesi on maailmasnii palju, et maa ei jõua meid naugnii toita. midagi peab ette võtma. üks asi on katastroofid ehk siis looduslik valik. aga teine asi on see, et inimene hävitab ennast ise. see on ammu teada. üks põlvkond nõrgendatud tervisega inimesi hakkab paljunemisvõimeliks saama, eks aeg näitab, kuidas nende järglased on. loodetavasti nõrgemad. sest kuskilt peab piir peale tulema.
Kas siis riigi poolt mingit järelvaatajat ja kontrollijat ei olegi. Vöi see teema on ka maha müüdud seadus, mis on tehtud tootjate kasuks, et nemad aga raha tasku pistaksid ja poliitikud ka oma osa saaksid. Kui ikkagi nimi "peipsi kurk", siis kuidas saab tootja maa Hispaania olla? Absurdsus. Sellised asjad peaksid ju reguleeritud olema. Eesti toode, järelikult eesti nimi. Vöi ongi Eestis köik nii segane ja ligadi-logadi. Kohati töesti nagu Aafrikas. Arengu ruumi väga palju.
"maasikaid "väetatakse" loomaverega, et nad ikka punased oleksid, sellest ka metallimaitse"...See on küll jura jah. Pole eales sellist nonsensit kuulnud ja näinud. Kust need talunikud neid tonne verd võtavad huvitav (millega hektareid maasikapõlde väetada)? Või käivad otse põllal veiseKARJA veristamas? :D
Vahva, et ikka leidub ullikesi, kes Vincenti, neiupõlvenimega Inno Tähismaa, iga kraakspuuksatust absoluutse tõe pähe võtavad ja Tema Hiilgusest osakest saada soovides varmalt omaenesegi "tarkust" näitama tormavad. Jõudu, ja ärge enam kohe mitte midagi sööge-jooge, siis elate igavesti, mis sellest, et sitasti!
jah, ja jõik teie ökostaff, mida sõnnikuga väetatakse maitseb nagu sitt??
toitumise teemadel, Vincent, väldi paanikat. vestle inimestega, kes neis asjus paremini kodus. alusta kasvõi Rein Vokk'st.
Rein Vokk - lubage naerda, see on üks nendest neljast põhilisest klounist, Mihkel Zilmeri, Urmas Kokassaare ja Mai Maseri kõrval, kes kõik on sügavalt oma stagnaaegsetes teadmistes kinni ja absoluutselt ei tunnista uuemaid teadustulemusi toitumise alal. Samas meedias on kõik kõvad mihklid sõna võtma toitumise teemal. Piinlik lugu. Nii et sõbrakene, pisut mööda panid oma soovitusega.
ei saa aru jah miks soovitada rein vokki
kõik need eesti toitumisteadlased soovitavad piima juua - kui kõva kaltsiumi allikat siis uhtuvad negatiivselt taimetoitlusse
kunagi tundus mihke zilmeri jutt väga vinge ja kaasahaarav- nüüd vaatan et liiga jäigalt suhtub asjadesse
...
ja tõesti ei saa loota et riik siin toimetaks inimeste tervisenimel..ainult ise tuleb vastutada ja poest tegelt ikka eriti midagi väga osat pole- piimalett jätta välja, lihalett- just siis vorstikesed ja muu msg-pask
saia ka ei soovitata nisujahu- tiesti tyhjad kalorid
suhkur-tühjad kalorid järjekordselt
et siis lõpuks jääbki taimne toit
asi ei ole tegelikult nii lihtne.
ka konkurendid hoiavad teiste toodetel silma peal. vahivad, analüüsivad, sobravad jne. et mis ja kus ja kas ikka sees on. ja vajalikul hetkel, lüüakse jalg ette.
nii, et kui kellegi toode oleks laus mürk. siis oleks konkurent selle ammu välja toonud. sest siis saab oma toote turule paisata. aga ega siis sellist pisiasja siinsed inimesed ei tea. nemad teavad ainult ingridit ja arvavad, et maailm pöörleb tema ümber.
Allikad, palun! Kus on allikad? Igasugune tõsiseltvõetav võitlus algab usaldusväärsetest allikatest. Nagu hiljuti Danone-juhtumi puhul Saksamaal.
Kesse ikka julgeb selliseid asju enda peale võtta. Konkurendid söövad su elusalt.
Tuleb lihtsalt oma toitumise nimel pisut vaeva näha, mitte viriseda, et kõik on mürk ja siis sellest hoolimata seda mürki vitsutada kahe suupoolega.
Tervis on inimese ainus tõeline vara, kui seda pole, pole ka muust rikkusest rõõmu.
Ja ei maksa arvata, et riik või toiduainetetööstus hoolib mingist inimese tervisest, mõlemad vaatavad teda eelkõige kui ohmukest, kellelt on vaja ta orjapalgake tagasi saada.
aga needsamad tootjad (omanikud, tegevjuhid, tehnoloogid ja muud asjapulgad) söövad ju samuti oma toodangut. või siis teiste tootjate tooteid, kus samuti saast sees. asi pole selles, et võimalikult väikese kuluga võimalikult suur raha kätte saada vaid asi on kehtivas paradigmas. ja enamus ei suuda väljaspool seda paradigmat üleüldse orienteeruda, mõelda, areneda. saasta siiski tarbitakse ja toodetakse puhtast rumalusest. mitte keegi ei toodaks midagi, mida ei tarbitaks.
vaatleja
ja hollandi leibjuust pole pärit Hollandist:)
Tuleb meelde Tõnis Mägi ühe laulu sõnad - õnnis on see kes ei tea...
ja söön ikka viinereid edasi, kui maitsevad ja ei huvita mis sinna sisse pannakse, peaasi et maitsevad:)
Katrin Siska laiptoitu ei söö
http://publik.delfi.ee/news/inimesed/katrin-siska-laiptoitu-ei-soo.d?id=31545185
Vaatleja
Asi pole paradigmas või narratiivis vaid plaanis rikkuda inimeste tervis suures plaanis.
Näiteks kui globaalse agrogigandi Monsanto töötajad korraldasid peo, siis nad rõhutasid katering-firmale spetsiaalselt, et nad GMO toidu ei tooks.
Kesktaseme juhid võivad veel saasta süüa, aga ülirikkad söövad ainult enda põldusel kasvatatud toitu, väldivad plastanumaid, joovad puhast vett ja sõidavad kondenseeritud õhuga autodes.
Globalistidel on plaan hävitada 80% inimkonnast aste-astmelt.
to 19:42
Aga paradigmas ju asi ongi. Globalistide vandenõuga nõus. See, miks uus paradigma visa on tulema, ongi globalistide lobby ja sõjaplaan. Endiselt koolitatakse arste, farmatseute, füüsikuid, keemikuid, toidutehnolooge jne vanade tõekspidamiste järgi. Nemad ongi musta töö tegijad ja veenavad rahvast, kuidas asjad "on".
okei. ühest küljest võib see olla jõhker plaan globalistidel. teisalt on maakera ökosüsteem ülerahvastatud ja kollapsi poole liigub asi nii ehk naa. ja seda õiget ja tervislikku toitu ei saa kunagi kõigile jaguma, kui ühel hetkel peaks kõik see mees saastast loobuma.
väitleja
et selle blogiga on siis nüüd kööga? viimased harvad ebaolulised sissekanded kohusetundest. nüüd ei enam sedagi...
Iga pidu saab ükskord otsa, pillimeeestel otsa lõpeb rammm...
iluspoiss
Ei viitsi vaieldaa siin, kas piim on hea või halb. Lihtsalt mõni niru tervisega isend seda ei kannata ja asi mutt. Elektrikule aga: pole pestumat ja kasitumat asja kui seda on lehma udar enne lüpsi.
eelmisele (22:00):
suitsetaja arvab samuti, et kopsuvähki haigestuvad niru tervisega isendid ja ega mind see asi puuduta. varem või hiljem on tulemus käes nagunii...
tõpratohter
heh, suitsumaitseaine see. Olen ise kokk ja tean neid asju. Seda ei maksa sisse hingata aga toidule annab hea maitse:)
Postita kommentaar