teisipäev, 1. november 2011

Kreeka ei valinud Läti ja Eesti teed, päästepaketis osalejad jäävad rahast ilma

Kreeka tänane otsus korraldada kärbete teemal referendum tähendab seda, et Kreeka ei valinud Läti ja Eesti teed ning kuivõrd kreeklastele seda peale suruda ei saa, juhtub see, et riigid, kes päästepaketis osalesid, jäävad oma rahast ilma. Eesti jääb ilma 2 miljardist eurost. Ongi kogu moos.

Mingit eurotsooni lagunemist ei toimu, see oleks enesetapp. Päästepakett saigi loodud Kreeka võimaliku ei-ütlemise puhuks ja nüüd läks see stsenaarium kogu täiega käiku. Loomulikult on teiste riikide juhtidel nüüd palju seletamist oma valijatele. Ilmselt ei piisa väidetest stiilis, et "see oli ootamatu". Aga mida siis oodati? Et kreeklased omal vabatahtlikult hinge kinni tõmbavad?

Niipalju veel, et päästepakett polnud mõeldud Kreeka, vaid Kreekale laenu andnud pankade, ehk siis Saksa, Prantsuse, Itaalia ja Hispaania hoiustajate päästmiseks. Soome ei võida sellest paketist midagi, mistõttu nõudsid nad endale täiendavad tagatised, mille nad ka said, aga need realiseeruvad alles 15 aasta pärast. Asi seegi, vähemalt julgevad praegused poliitikud oma lastele tulevikus otsa vaadata.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Geniaalne! Geniaalne seletus ja tõestus sellele, et tarkadel skeptikutel jm hoiatajatel oli õigus. Skisofreenik ja tema juhitud valitsus loomulikult normaalsusele ei allu.
Ja kõige geniaaalsemad on kreeklased!

Anonüümne ütles ...

Mulle kreeklased meeldivad, nad on nii vahvad. Referendumiga tuletab Kreeka lääne diktaatoritele (ka rahvale?) meelde, mis asi on demokraatia praktikas, noh Eestis pole demokraatiat isegi teoorias mitte.

NB! Eurol tulevik puudub, Saksa valitsus on juba andnud korralduse markade trükkimiseks!

Anonüümne ütles ...

http://www.motomaailm.ee/auto/soovitus-valitusele-auto-wc-paberi-vastu/

Anonüümne ütles ...

See algas juba palju aastaid varem kus igasugu hangete summad lõppesid alati 000-ga ,ministreid lennutati igalepoole maailma ,toomata tagasi ühtegi riiki soosivat lepingut.Ehk maksumaksja raha eest lubati endile mugav elu kus puudub mõõdupuu ametniku töö mõõtmiseks ja puudub igasugune vastutus.Peale kommunistide ja spekulantide võimule saamist võeti esimesena ette kõik mis võiks ohustada nende võimu ja riik liigub igapäev lähemale dikdatuurile.Selles riigis nähevad riigijuhid vaid ennast ja enda heaolu ning mis võiks olla parim kui liikuda vaid karjääriredelitpidi üles ,nähes selles helget tulevikku ametnike paradiisis ,nimetusega Euroopa Liit.Kõike nähakse vaid elukogetud silmadega endisest ENSV KP süsteemist.Siit ka vastus miks Eesti on EL-i "pailaps" ja miks, läbi "lojaalsete nupuvajutataje" parlamendis, kiiresti vastu võeti Kreeka abistamise programm koos Eestile ulmelise raha nõudega.See on ainuisikuliselt endi heaolu ja karjääri nimel sülitades suure kaarega neile, kellele see eelarveraha mõeldud oli.Mis aga puutub Kreekasse siis hetkel käib noore ja vana raha vaheline sõda kus noorem raha lihtsalt pühitakse käibelt ja Kreeka roll oli lihtsalt Merkelile konksu seadmine mille see aplalt alla neelas.Põhiprobleem on euro käibele jäämisel aga rahutuste kartmise hirmus seda avalikkusele ei tooda.Sellepärast ei olegi riikidelt röövitud eelarveraha mõeldud Kreekale vaid pankadele.Kuna euro päästmiseks vajatakse üle triljoni eurost katet mida Brüssel isegi parima kerjamise puhul kokku ei saa!Pealegi on vene rubla seotud dollariga ja kui juba 2 suurriiki on dollarist huvitatud siis ilma helgete ajudeta ja maavaradeta "kolhoosil" ei ole vähimatki võimalust selle vastu.Euro kiire käibelevõtt Eestis ei ole midagi muud kui nutikas krooni devalveerimine, hoides erakonna maine tasemel.Miks aga krooni pidi devalveerima siis siin mängib rolli transiidi purustamine ja igivana tulu katkemine ,mille taga on juba poliitilised jõud mis suurelt pärinevad lombitagant.Transiitriigist aga tootjat riiki ei saa.Millegipärast ei taha Hiina meie käest mobiile osta või siis prantslane veini!Ja nii elamegi täna valetavas ja õelas ühiskonnas kus rahvas on lõhestatud teinetesie vastu ,tagades sellega valitsusele kindlama võimu.EL-i ei ole kunagi maksnud ühelegi riigile peale kuna ta ise ei tooda muud kui ainult kulusi.Abirahad kahvatuvad selle kõrvalt mida iga riigi kodanik maksab autokütuselt ,elektrilt ja muudelt toodetelt EL-i ühsikassasse ,tagamaks ametnike paradiisi mugavat ja tasustatud elu!

Anonüümne ütles ...

tuleb sõda. valmistuge, kes te euroopas elate.