reede, 8. juuni 2012

Kas Ilvesest on saanud päiksekuningas?

Viimasel ajal on Eesti juhtide seas saanud tavaks võrdsustada end päikesekuninga Louis XIV kombel riigiga, mis viitab vähesest haridusest ja elukogemusest ning teatud isikuomadustest tulenevale, aga ka rahva allasurutud seisundist tingitud suurusehullustusele. President Toomas Hendrik Ilvesel on küll hea USA ülikooli haridus ja vaadetelt peaks olema vasakliberaalne sotsiaaldemokraat, ent ka tema on nakatunud "riik, see olen mina"-pisikust. Nimelt pärast seda, kui USA majandusteadlane Paul Krugman tõi argumendina välja Eesti riigi näite, võttis Ilves seda kui rünnakut tema isiku vastu, väites, et Krugman ründas Columbia ülikooli kasvandikku.

Ilves võib end tõesti päiksekuningaks hakata pidama, sest sarnaselt kuningatega on ta ametisse mitte valitud, vaid vannutatud. Samastades end riigiga võtab Ilves ühtlasi võimaluse teda kritiseerida, sest kriitikat tema suhtes käsitletakse kui rünnakut terve riigi vastu. Nii nagu Meikari paljastusi ministrite kohta vaadatakse kui rünnakut Eesti vastu. Mis omakorda näitab, et Eestis on võimul totalitaarne režiim, mis on end suutnud osavalt maskeerida demokraatia maski taha.

Võimustruktuuridele lisab Eestis julgust ka asjaolu, et opositsioon on valitsusele alluvate politseistruktuuride poolt sisuliselt tasalülitatud. Asi tipnes demokraatlikus ühiskonnas üpris pretsedenditu juhtumiga, kus politsei korraldas läbiotsimise juhtiva opositsioonierakonna peakorteris ja opositsiooni kuuluvate parlamendi liikmete kodudes.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

jepp, oppositsiooni poliitikutel on suud lukkus. kuulasin raadiost kesikuid ja sotse kommenteerimas rahvaloenduse tulemusi ja leiti, et POLE HULLU - nagu ansipi suust.

Anonüümne ütles ...

Selline iseenese riigiks pidamine on Eestis üldse laialt levinud. Eriti naljakas on see politsei puhul, kus iga purjus ärplejat ja turukotiga politseinikule virutavat vanatädi käsitatakse kui otsest Eesti Vabariigi ründajat. Kas meie riik on siis tõesti niiiiii... nõrk? Aga kui korrumpeerunud politseinik ründab mind? Seda peab siis vist ka võtma kui Eesti Vabariigi otsest rünnakut minu suhtes, ehk siis sõja ametlikku kuulutamist riigi poolt oma kodaniku vastu.

Anonüümne ütles ...

Eestis levib kohutava kiirusega nakkushaigus - ajukahjustusega pukki!

Anonüümne ütles ...

Andke purjus inimese keelevääratus andeks :-)!