kolmapäev, 12. september 2012

Läänemaailma kriisi tegelik põhjus: sõda

Läänemaailm tõstab raha ühest taskust teise ja püüab kuidagi hakkama saada, aga kriisi ja raskuste põhjus on üks: väga kulukas ja pikale veninud sõda. Sõja maksumuseks on arvestatud miljard dollarit päevas, ehk siis 10 päevaga lennutatakse tuulde üks Eesti aastaeelarve. Sõjas osaleb ka Eesti, kes ei suuda enam oma rahvast katta ega toita. Sõda on kestnud juba 10 aastat ja lõppu pole kusagil näha. Sõja tõttu püsib nafta hind kõrge ning see ei võimalda majandustel areneda. Sellist sõda pole läänemaailm viimastel aastakümnetel veel näinud ja kui arvestada, et sõda Afganistanis viis hukatusse maailma mõjuvõimsama impeeriumi, Nõukogude Liidu, ning inimesed jäid külma kätte ning nälga, siis pole ime, kui praegune sõda lagundab kogu läänemaailma. Ükski riik ega riikide ühendust ei suuda lihtsalt sellist sõda välja kannatada. Võib aru saada, et USA ei taha ajaloos alla jääda mongolitele, kes seni ainsana on suutnud Afganistani alistada, ent mongolid ei teinud seda viga, et läksid sinna oma kultuuri viima. Seetõttu võib arvata, et USA rebib end lihtsalt lõhki. Kahjuks pole olemas ühtegi jõudu, kes suudaks sõjategevuse lõpetada. Venemaa ja Hiina ei sekku samuti, kuna ootavad oma võimalust, et võim maailmas üle võtta.

Mis puutub sõda Iraagis, siis tungisid lääneriigid Iraaki põhjusel, et Saddam Hussein oli lasknud hukata paarikümne ametis oldud aja jooksul paar tuhat inimest. Nüüd hukkub iga päev sadakond inimest ja kokku on kümnekonna aasta jooksul surma saanud üle SAJA TUHANDE inimese ja neid tuleb kogu aeg juurde. Tekib küsimus, mis oli selle sõja point. Kas lihtsalt sõdida sõdimise pärast, tappa inimesi, kulutada raha? Nagu aru võib saada, osales Eesti selles sõjas põhjusel, et teised osalesid ka. Stiilis, et kui teised panevad ees pea ahju, siis tuleb ka endal panna.

Väidetakse, et Eesti sõdurid saavad Iraagis ja Afganistanis olles väärt kogemusi. Tekib küsimus, millise islamiriigi vastu mägedes võitlemiseks siis Eesti õigupoolest valmistub?

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aga vaata asja positiivselt - maailma rahva arv kasvab liiga kiirelt. On tarvis pidevalt seda biomassi kahandada ja rakenduses hoida (soda pakub tood paljudele). Ainult haigustest ja naljast ei piisa. Lisaks teevad teatud ringkonnad sodadega ikka suusri summasid. See, et maksumaksjad ei suuda plekkida, no see on rohkem alamklassi probleem. Lahendus selle on lihtne - veelgi rohkem soda, nalga ja haigusi.

Vaata asja tipust alla mitte alt yles ja kohe saab asi selgemaks.

Franz ütles ...

Tegelikult on kriisi põhjus naftatipp (peak oil).