laupäev, 1. september 2012

Noort pensionäri ei huvita pikem perspektiiv

Veel üks noore pensionäri omadus: teda ei huvita pikem perspektiiv. Talle on suht kama, mis toimub 20-30 aasta või isegi 5-10 aasta pärast. Teda huvitab, et kõik oleks korras lähema paari aasta, maksimaalselt 5 aasta jooksul. Mis pärast seda tuleb, teda eriti ei morjenda, sest siis saabub nagunii surm.

Pensionäri huvitab, et kohe nüüd ja praegu oleks piisavalt raha, et pensionid välja maksta ning et haigekassa lähiaastatel pankrotti ei läheks, seetõttu ei pea ta paljuks kergitada makse. Teda ei huvita, et maksutõus pärsib pikemas perspektiivis töökohtade loomist ning sunnib noori inimesi välismaalt tööd otsima. Teda ei huvita ettevõtte loomine ega asjaolu, et kõrged maksud pärsivad ettevõtlust. Vastupidi, pensionär müüb oma ettevõtte maha, et sellest saadud raha eest soojal maal oma radikuliidist vaevatud liigeseid soojendada.

Mingeid uusi algatusi ei soovi pensionär ette võtta, seda asendab moraliseeriv-patroniseeriv hoiak ja ülevoolav paatos. Ta armastab rääkida kangelaslikust minevikust ja teda häirib, kui räägitakse tulevikust. Kõik hea on juba ära olnud, tulevikus ei toimu enam suurt midagi.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aa, see tähendab, et praegused pensionärid kärvaku ruttu, et Innole oleks 20 aasta pärast keskmise kuupalga suurust pensioni maksta?!Praegune ca 260 euri on liiast ja priiskav!
Aga milliseid kangelastegusid on kaasaegne noorsugu riigi õitsenguks korda saatnud, Inno ja Irja sealhulgas ning välismaale putkamine väljaarvatud?

Anonüümne ütles ...

No nii, nüüd on siis välja kuulutatud!
Riigi rahvavaenlane nr.1 ja majandusliku õitsengu takistaja on PENSIONÄR, eriti kui ta veel puudega on! :(

Inno ütles ...

Silmas pole peetud siin konkreetselt pensionäre, vaid riiki kui pensionäri. Need on kaks täiesti erinevat asja, riigis kui pensionäris ei pruugi isegi pensionäril olla mugav elada.