neljapäev, 29. november 2012

Üks rahvuslik argument sotside toetuseks, mis kujuneb lõpuks majanduslikuks

Ma tunnistan ausalt kohe ära, et ma pole oma vaadetelt sots, see tähendab, et ma ei poolda riiki, mis otsustab kõiges inimeste elu üle ning nõuab ühiselt kokku kogutava raha keskmisest suuremat ümberjagamist.

Samas pean tunnistama, et olen lähtuvalt oma sünnikohast ja rahvusest piisavalt suur rahvuslane, et mõista, et praeguses turumajanduslikus keskkonnas eestlane niisama lihtsalt püsima ei jää. Eestit on viimased paarkümmend aastat valitsenud enamjaolt parempoolsed erakonnad ehk anti-sotsid ja tulemus on rahvuse seisukohalt ausalt öeldes katastroof. Loodetud rahvastiku paisumist iseseisvuse viljastavates tingimustes pole toimunud, vastupidi, rahvastik on kiiresti kokku kuivamas ja sündivus püsib kaks korda madalam kui paljukirutud nõukogude aja lõpus.

Kui parempoolse maailmavaate mõju rahvuse arengule lühidalt kokku võtta, siis point on selles, et eestlaste tegemine pole majanduslikult kasulik. See ongi Eesti viimase 20 aasta arengu iva. Nõukogude aja lõpus keegi enam raha ja kasu peale ei mõelnud ning lapsi sündis palju. Nüüd eelistavad noored pigem osta omale uue auto ja reisida kui lapsi teha.

Nii paradoksaalne kui see ka pole, on eestluse seisukohalt kõige etem valik sotsid, sest nad juhivad ühiskonna arengu tähelepanu mujale kui ainult rahale ja kui raha pole enam tähtis, siis hakatakse lapsi tegema. Teiselt poolt toetavad sotsid lastega vanemate suuremat toetamist, mis on samuti laste tegemise seisukohalt positiivne. Raha suurem ümberjagamine toetab nende maapiirkondade arengut, kus on traditsiooniliselt sündinud palju lapsi. Põhjamaades, kus on aastakümneid olnud võimul sotsid, on sündivus paradoksaalsel kombel kasvamas ja ka majandusel pole laias laastus häda midagi. Loe: kui lapsi sünnib rohkem, siis on rohkem turumajandusliku ühiskonna alustalasid- tarbijaid ja ka majandus areneb jõudsamalt. Nii et kokkuvõttes, nii kummaline kui see ka pole, on sotsid majanduslikus mõttes parem valik kui näiteks Reformierakond.

Reformierakonna ja IRLi valitsus on küll tore, see on Eestil puudub välisvõlg ja ettevõtete kasumid paisuvad, aga nagu elu näitab, siis seisavad miljonid panga-arvetel või viiakse välismaale, sest Eestisse pole mõtet investeerida, sest siin ei sünni lapsi. Lapsi jälle ei sünni põhjusel, et laste tegemine pole üskikisiku tasandil kasulik. Kuidagi on vaja sellest nõiaringist välja saada.

Õudne mõelda, aga Eesti jaoks oleks parim lahendus natsionaalsotsialism. Äkki õnnestub seda teostada ilma väiksemaid rahvusi jalge alla tallamata.

9 kommentaari:

Franz ütles ...

"sündivus püsib kaks korda madalam kui paljukirutud nõukogude aja lõpus."
See on mõnevõrra liialdatud.

Franz ütles ...

"Õudne mõelda, aga Eesti jaoks oleks parim lahendus natsionaalsotsialism."
Mina olen sellest juba ammu aru saanud.

Anonüümne ütles ...

Mismoodi see aitaks? Mul on kuidagi raske n2iteks neid Viljandi eesti soost peksjaid vaadates kirgastunult karjuda, et meie eestlased oleme ylim rass.

Vastupidi, tahaks ise leegiheitja oma rahva vastu keerata. Liiga palju mingeid rullnokk-v2rdjaid ja igatsugu osse on tekkinud. Mingi degenerantide p6lvkond pn peale kasvanud.

Inno ütles ...

Värdjaid on kahjuks iga rahva hulgas, sellest pole paraku pääsu. Nõukogude kord sünnitas keskmisest rohkem igasuguse moraalita inimesi, nendega peavad kõik postsoveetlikud ühiskonnad toime tulema.

Anonüümne ütles ...

Absoluutselt pole nõus. Eesti sotsid on juba oma ideoloogia poolest multikulti ja neil on eluliselt vaja ühele oma suurele valijagrupile, kohalikele venelastele meele järele olla. Kuna nende esimene eesmärk on heaolu, siis loomulikult kasutavad nad kõiki võimalikke vahendeid, et seda tõsta. Ma isiklikult riigivõla kasvu niiväga ei karda, nagu paljud, aga tõsine oht Eesti rahvuslikule julgeolekule on nende suhtumine immigratsiooni. Sealjuures arvan, et 100 000 moslemit on eestlusele vähem ohtlik, kui 100 000 uut venelast, sest see tähendaks reaalset riski näiteks sellele, et vene keel tõuseb teiseks riigikeeleks, venelaste osatähtsus riigijuhtimisel tõuseks, kuni selleni, et eestlased on lõpuks siinmail rahvusvähemus. See on tänapäeva kolonisatsioon: vaikne, hiiliv sisseränd ja erinevate etniliste gruppide sisserännu tõttu on löögi all ka teised lääneriigid.
Seda aga, et sotsialism ja heaolu positiivset iivet ja rahvusriigi jätkusuutlikkust ei taga, näitavad ilmekalt Skandinaaviamaad. Siin ei ole isegi midagi vaielda, põliselanike negatiivne iive, kui immigrantide sündimusnäitajad lahutada, on see madalam kui Eestis.

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et mitte natsionaalsotsialism, vaid kristlik sotsialism oleks hea.
Andri

Anonüümne ütles ...

Sellist jama on imelik lugeda. Kreeka puhul on näha, kuhu sotsiaaldemokraatlik poliitika paratamatult välja viib, Eesti elu ei muutuks sellisesse mülkasse astumisega kohe kindlasti paremaks.

Inno ütles ...

Hädas pole mitte kreeklased, vaid sakslased, kes peavad arved kinni maksma. Mis sotsiaaldemokraatiasse puutub, siis sotsiaaldemokraatlik on kogu nn arenenud maailm, mille väike Eesti on omale võtnud eeskujuks. Kapitalistlikud on Venemaa ja isegi puna-Hiina.

Unknown ütles ...

natsionaalsotsialism on kahtlemata parim lahendus, osad meist on t6esti sellest juba ammu aru saanud (Franzu väitele tuginedes)ja oma m6tteid ka avaldanud, sattudes aga p6lu alla lumpenpoliitkeerises....