laupäev, 29. detsember 2012

Miks Õnne-seriaal ei peegelda tegelikku elu?

Kui enamik tänapäeva tuntud seriaale peegeldab küllalt tõepäraselt tegelikku elu, siis Eestis millegipärast konstrueeritakse läbi seriaalide mingit tehisreaalsust. Kõige eredam näide vast on Eesti esiseriaal Õnne 13, mis jookseb juba ligi 20 aastat, ent kus järjekindlalt kujutatakse elu sellisena nagu ta tegelikult ei ole. Isegi Venetsueela odavad seebid on etemad. Lausa õudsad on Õnne dialoogid. Näiteks kas keegi räägib oma naabrile, et "naabrimehena olen ma üsna ebastabiilne nähtus". Tžiisös kraist!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on üldine trend, eirata reaalsust ja näha ainult oma soovunelmaid nii filmimaailmas kui ka mujal elus.
Andri

Anonüümne ütles ...

Lugege Baskini raamatut, kus ta küsib kas see seriaal on kõrge kunstilise väärtusega, et nii kaua jookseb???
Ja vastab.EI lihtsalt produtsent on väärt oma tiitlit ja see toob temale kui penskarile hästi sisse.

Anonüümne ütles ...

Aga miks peaks peegeldama tegelikku elu???
On`s tegemist mingi keskkonnakahjude hindamise protokolliga???

Inno ütles ...

Ega muud pole kui et surmigav on. Meenutab kunagi ETVs jooksnud keeleõppe saateid, kus olid umbes sellised dialoogid, et:
- Mis on pildi peal?
- Pildi peal on hobune?
- Kas sul on kodused ülesanded tehtud?
- Minul on ülesanded tehtud. Aga sinul?
- Minul on samuti kodused ülesanded tehtud.

Tegelik elu on selline (NB! nii räägivad lapsed):
- Türa sa komberdad siin jalus.
- Nahhui ei taha minna või.
- Ahh, käi vittu!

Anonüümne ütles ...

Tegelik elu... ee, mina olen just mõna välismaist ja täiesti vaadatavat seriaali vaadates mõelnud,et see on ebareaalne,et kõigil seriaaali tegelastel pidevalt algavad ja lõppevad suhted, on nii palju konflikte, intriige, õnnetusi jne. Või noh, kui kodune elu ongi stabiilne, siis juhtub ümbruskonas iga päev vähemasti üks huvitav mõrv.

Samas, enda dialoogid trepikojas kohatud naabriga on üsna samasugused nagu Õnne 13 - kust tuled, kuhu lähed, kas tee on libe jne. Nojah, meile endale vajalik info - kuid mis seriaali sa sellest väntad? Vaatajad jääks magama...

Kõige selle taustal hakad juba aru saama, miks seriaali tegelastel peab olema nii palju kokku -ja lahkuminekuid, õnnetusi, intriige jne. Ja miks need tegelased, kes enam partnerit ei vaheta jne. kirjutatakse seriaalist lihtsalt välja!