teisipäev, 26. veebruar 2013

Aga kes siis töökohti looma hakkab, härra Neivelt?!

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Hansapanga endine juht, praegune St. Peterburgi panga juht Indrek Neivelt ütleb intervjuus, et kõrgemapalgaliste ja ettevõtete maksukoormust tuleks tõsta ja madalapalgaliste oma alandada, siis ei läheks nii palju inimesi ära. Huvitav, kas majandusmees Neivelt siis ei tea, et suurem maksustamine mõjub hävitavalt töökohtade loomisele. Eestis on maksud niigi kõrged, tööjõuga seotud maksud ühed Euroopa ja kogu maailma kõrgeimad. See on põhjus, miks ei looda uusi töökohti ning töökohtade puudus on see, miks inimesed lahkuvad.

Selleks, et inimesed jääksid ja neile oleks piisavalt töökoht, tuleb hakata karmilt makse alandama. Just nii: MAKSE TULEB HAKATA ALANDAMA!!! Makse tuleb alandada kõigil, nii rikastel kui vaestel. Muud väljapääsu kahjuks ei ole ega ka tule.

Tuletan meelde, et maksukoormus hakkas Eestis hüppeliselt kerkima pärast Euroopa Liiduga liitumist ja maksukoormus pole alanenud isegi kriisi tingimustes. See tõmbas ettevõtlusel kõri kinni. Kriisi ajal isegi makse tõsteti, et saaks buumi ajal loodud ametnikearmeele palgad välja maksta. On selge, et niimoodi priisates elu edasi minna ei saa.

Kommentaare ei ole: