kolmapäev, 20. veebruar 2013

Soomes peetakse hobuseliha delikatessiks

Euroopat vallanud hirmsa hobuselihapaanika valguses oli väga sümpaatne, kuidas lahkas tekkinud paanikat Soome Aamu TV. Ei mingit võltsi ahhetamist ja ohhetamist, et kuidas ikkagi nii saab. Hoopis intelligentne arutelu, mis päädis tõdemusega, et tegelikult ei ole hobuselihal midagi viga. See on väga maitsev, Soomes peetakse seda delikatessiks ja süüakse hea meelega. Sain ka teada, kui palju on hobuse omanikul võimalik saada oma hobuse liha eest raha, kui ta hobuse tapamajja viib. Tuli välja, et 100 eurot. Soome mõistes pole seda eriti palju, aga Eesti mõistes täitsa arvestatav summa.

Soomes ongi nii, et osad hobuseomanikud matavad oma hobuse pärast tema maise teekonna lõppu pidulikult maha, osad viivad ta aga tappamajja ehk teurastamoon.

Selles, et mõned vorstid ka hobuseliha sisaldavad, ei näinud saates osalenud hobuselihaekspert midagi halba. Küll arvas ta, et probleem on siis, kui vorsti sees on hobuseliha, aga seda pakendil ei märgita. Sest siis on ju tegu huijaus'e ehk pettusega. Ja huijaus on soomlaste arvates kõige hirmsam asi maailmas.

PS Vasta ka küsitlusele!

Kommentaare ei ole: