reede, 12. aprill 2019

Kolmandat päeva Lissabonis :)



Täna otsustasime siis teisel pool jõge ringi vaadata :) Ilm oli ilus, päikesepaisteline, sooja oli 19 kraadi, aga tundus nagu oleks olnud 25 :D Inno oli väga rahul, nagu näete :D



Palmid, sinine taevas, mänguväljaku uks kutsuvalt lahti :)



Roosil oli mänguväljakul väga lõbus (tema on see punaste sukapükstega tegelane) :D



Mängud mängitud, kinnitasime pargikohviks keha :)



See isuäratav suutäis, millest piisas kahele, maksis ainult kolm eurot (!!!). Kokku läks meil pargikohvikus seitse eurot: kaks pastel de natat, kaks kohvi, üks õlu ja bacalhao kikerhernestega.



Kõht täis, tegime jõe ääres mõnusa pika jalutuskäigu. Teisel kaldal on Lissabon :)

Aga jah, midagi pole öelda - Portugalis on müstiliselt odav väljas söömas käia. Ja sama müstiliselt odav poest süüa osta. Pakk arroz de pato' t või bacalhao bras'i, mida saab endale kodus mikros soojaks teha, maksab Pingo Doce'is ja Miniprecos ainult 2-3 eurot. Ühest pakist jätkub kahele inimesele. Suur lähker juurviljasuppi - 1. 90. Sellest saab kõhu punni kolm inimest. Ei mingeid seljankasid ega borše, vaid mõnusad pehmed erinevatest juurviljadest tehtud püreesupid. Enamikes spinat sees. Mis mulle eriti meeldib, on see, et siinses toidukultuuris on suur rõhk tervislikkusel. Mina näiteks ei armasta kartulit ja suppe ongi kahesuguseid: con batata (kartuliga) ja sem batata (ilma kartulita). Mina ostan alati ilma kartulita. Keda huvitab, mida ma siis kartulite asemel söön, siis aga palun - ma söön kikerherneid. Minu üks lemmiktoite on bacalhao ehk tursk kikerhernestega :)

Nii palju siis tänaseks :) Ahjaa, täna oli päike juba küllaltki ere ja kõrvetas palavalt, mul hakkas isegi natuke pea ringi käima :D Umbes nagu Eestis juulikuus :D Pidin natuke aega varjus istuma ja keskpäeval kaubanduskeskusesse põgenema. Alles kella kuue ajal kannatas uuesti välja tulla :D Inno muidugi superrahul, tema arvates oli kõik kõige paremas korras :D

Aga homme siis tagasi Alentejosse. Seal tuleb 26-27 kraadi, aga Lissabonis kisub ilm jälle ära, 18-19 kraadi peale ning hakkab sadama. Nii et Kersti, vihmavari kaasa! ;)

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Toredat olemist Teile sinna!

Hea, kui Teil oleks oma maja / korter soojas kliimas. Kahju, et päranduse / kinnisvarade müügi eest nt Portugali kodu ei ostnud. Praegu oleksite seal rahulikult elanud, hinnad ju isegi odavamad toitdul ja olmekaupadel.

Irja ütles ...

Need majad on siin nii odavad, et kui natuke koguda, siis saabki osta :)

Anonüümne ütles ...

Ikka hästi vahva on see, et toetustest ja abirahadest saab ringi reisida ja kui natuke kokku hoida, isegi Portugalis maja osta!!?

Irja ütles ...

Muidugi vahva :)

Anonüümne ütles ...

Minu meelest Inno töötab ju.

Anonüümne ütles ...

Ülitore siis, kui mees töötab.
Kui mees on tubli, siis ei pea naine tööl orjamas käia, vaid on rahulikult kodune, nagu ütleb pr Helme.
Kahju ainult, et kõike mehed pole nii tublid kui Inno.

Priit

Irja ütles ...

Inno töötab ja täiesti ametlikult.

Irja ütles ...

Mina jälle hooldan Juulit, mis on samuti 24/7 töö, sageli ka öötöö. Õnneks nägi seda ka Riigikogu, mis otsustas tõsta sügava puudega lapse toetuse uuest aastast 240 eurole (ehk kolmekordistada praegust 80 euro suurust toetust) Koos Võru linna toetusega, mis on 200 eurot, on see juba õiglane töötasu mulle - 440eurot kokku kuus.