laupäev, 28. veebruar 2015

Inno ja Irja kommenteerivad peaministrikandidaatide debatti!

Irja: Ma ütleks, et Mart Helmel on veider lips. Selline redelit meenutav. Mida sina selle kohta ütleksid?

Inno: See ei olegi nagu lips. Minu meelest see on nagu selline vöö. Või pael. Ta püüab ilmselt olla omanäoline. Või teine võimalus. Ta lihtsalt rikkus oma lipsu ära, mingi kaste läks peale ja siis ta võttis kodust mingi paela.

Irja: Aga Taavi Rõivasel on vist vuntsid ära ajamata korralikult?

Inno: See on vist hoopis tema habe. Tal ei kasva rohkem. Ta tahab moodne poiss olla, praegu on habe moes.

Irja: Samas Savisaarel on hästi seksikas ruuduline lips. Ma ütleks isegi kelmikas ruuduline lips. Savisaar on hoos! Ta võttis kohe ohjad enda kätte. Savisaar ei pööra üldse Partsi jutule tähelepanu.

Inno: Savisaar on heas vormis, ma ütleks. Talle ei sobi kuum ilm, nagu europarlamendi ajal, kui telemajas oli kuum. Savisaarele sobivad kõik valimised, mis on külmal ajal. Mäletad, sel suvel, kui me Savisaarega saidisime, ta oli ka haiglas? Kui me olime Selgemaal, siis Savisaar helistas ja oli hästi hädise häälega?

Irja: Mkm. Ta on ilmselt saanud kuumarabanduse.

Inno: Jah.

Irja: Tegelikult ma arvan, et Savisaar peaks elama suvel külmkapis. Stuudios annaks seda lahendada nii, et ta oleks külmkarbis…

Inno: Või miks mitte jääkuubikute sees? Nagu poodides kala on. Jää sisse pandud.

Irja: Siis ei oleks vaja teda jahutada vahepeal, saad aru.

Inno: Mhm. A minu meelest on ikkagi nõrk see Rõivas. Ta on ikka poisike, midagi ei ole teha. Ta ei ole nagu tõsiseltvõetav. Tegelikult oleks Reformierakond ikkagi pidanud panema juhiks Urmas Paeda. Ta oleks olnud tugev vastane Savisaarele.

Irja: Aga kas sa sellest saad aru, kas Mikseril on tukk või lihtsalt ette kammitud juuksesalgud.

Inno: Tal on selline omast arust hästi trendikas tukk. Ta on robot. Kui Mikserit vaadata, siis jääb mulje, et kusagil on tuhat veel täpselt samasugust mikserit. Kusagil laos. Et kui üks ära kukub, siis tuleb kohe teine asemele. Kui mõni Jaapani firma tahab luua roboti, siis ta võiks võtta eeskujuks Mikseri.

Irja: Aga siis peaks see Jaapani firma pöörduma Savisaare poole, sest tema on selle roboti autor.

Inno: Jah, ta on nagu papa Carlo. Põhimõtteliselt Kadri Simson on nagu uus Mikser.

Irja: mul on Herkeli kohta ka küsimus. Kas sa oled kunagi näinud Andres Herkelit naeratamas.

Inno: Kunagi ammu, kakskend aastat tagasi, ma mäletan, ta naeratas.

Irja: Aga Partsi oled näinud naeratamas?

Inno: Partsi ka ilmselt kunagi ammu olen näinud naeratamas.

Irja: Aga kes on sinu arvates kõige heatujulisem seal neist?

Inno: Tundub, et kõige paremini tunneb end seal Savisaar.

Irja: Vaata, Rõivas ja Parts läksid raginal kokku!

Inno: Parts naeratas praegu! Parts ajas Rõivase ummikusse. Rõivasel ei ole debati kogemust. On näha, et ta on läinud liiga uljalt sinna peale. Tal on natuke juhe kokku jooksnud.

Irja: Ohohh! Savisaar kaitseb Partsi! Kas koalitsioon on koos, mis sa arvad - IRL pluss Kesk?

Inno: Tundub jah, et on tekkinud uus tuumik IRLi ja Keskerakonna ümber. IRL ei ole ennast enam vastandanud Keskerakonnale.

Irja: Aga äkki tuleb siis selline valitsus, et peaminister Parts, majandusminister Savisaar?

Inno: Jaa, võib tulla küll. Savisaar juba oli majandusminister Kallase valitsuses. Parts oleks kindlasti parem peaminister kui Mikser. Ja Reform ei ole kindlasti nõus andma peaministrikohta IRLile. Kui Parts tahab saada peaministriks, siis on tal ainus võimalik liit Keskerakonnaga. Ja tõenäoliselt on neil võimalik võtta punti ka Vabaerakond või EKRE. Või siis sotsid. Rõivas ja Mikser võidakse jätta opositsiooni. Rõivale kuluks ära mõni aeg opositsioonis. Siis temast saaks väga hea poliitik. Opositsioon koolitab hea poliitiku. Savisaar on olnud kogu aeg opositsioonis olnud, ta on väga heaks saanud.

Irja: Mina arvan seda, et Eestile oleks praegu riigi etteotsa vaja kogenud poliitikuid.

Inno: Jah, praegu on nii keerulised ajad. Rõivas on alles õpipoiss.

Irja: Mikser samamoodi tegelikult. Ideaalne valitsus oleks minu arvates selline, kus oleksid ministrid Parts, Savisaar, Herkel ja Helme.

Inno: Jah! Helme võiks olla kaitseminister, Herkel siseminister, Savisaar majandusminister ja Parts peaminister. Välisministriks võiks võtta Ojulandi. Ja rahandusministriks võiks panna Sõerdi, kes oli maailma parim rahandusminister. Ma arvan, et ta oleks isegi nõus üle tulema. Võiks võtta ta IRLi ja teha temast rahandusminister.

Irja: Rõivas on natuke nagu uppumas.

Inno: Tegelikult seal saates ongi sündinud Reformi-vastane kambakas. Kõik tümitavad Reformi ja Rõivas ei suuda ennast kaitsta.

Irja: Nad võisid selles juba enne saadet kokku leppida. Aga Savisaar on kindlalt ohjad enda kätte võtnud. Ta valitseb seda saadet. Üllatavalt heas vormis on Savisaar. Ta tegi targa otsuse, et ei kulutanud ennast teistes debattides.

Inno: Rõivas ei tunne majandust. Ta vaidleb vastu teede ehitusele. Et see ei arenda majandust. Loomulikult arendab! Teede ehitus on üldse eeldus, et midagi areneks. Sama lugu tunneliga. See võimaldab soomlastel rohkem Eestis käia ja eestlastel niimoodi Soomes tööl käia, et nad ei peaks Eestist ära kolima. Aga Parts on väga tugev! Minu meelest Parts on isegi tugevam kui Savisaar. Savisaarel jumala õige kokkuvõte, et Rõivas räägib palju, aga ütleb vähe, ja Parts räägib vähe, aga ütleb palju!

Irja: Parts ei ründa üldse Savisaart. Lust on vaadata, kui hoos on Savisaar! Absoluutselt mitte mingit väsimuse märki! Viide Urve Palole ei ole hea Rõivase poolt. Palo on loll ja nii paistab ka Rõivas lollimana.

Inno: Jah, Paloga ei ole hea ennast võrrelda. Savisaar sai kohe aru, et Parts on tugev ja võrdles ennast Partsiga. Rõivas võrdles ennast Paloga, aga Palo on valitsuses üks nõrgemaid. Mikser on siis ainus, kes Rõivast kaitseb, aga sellega ta tõmbab ka endale vee peale. Rõivas on selle saate kõige nõrgem lüli ja Mikser siis seostab ennast selle kõige nõrgema lüliga. Kõige tugevam lüli on Parts...

Irja: …kelle külge on ennast oskuslikult haakinud Savisaar?

Inno: Jah. Kogenud poliitikuna.

Irja: Rõivas välistab täielikult head suhted Venemaaga. See on halb. Riigijuht peaks ikka mingit perspektiivi nägema. Nagu Soome. Savisaar paneb isegi saatejuhid paika! Mitte üht piuksu ei tule nende suust, kui Savisaar räägib.

Inno: Helme oleks väga tugev kaitseminister, ta tunneb asja. Kaitseministrina on praeguses olukorras Mikser selgelt nõrk. Savisaar näitas oma välispoliitilist võhiklikkust, tal ei tulnud Merkeli nimi meelde, ja Helme ütles talle selle ette.

Irja: Samas kui ta on majandusminister, ei peagi ta Merkeli nime mäletama. See on Ojulandi asi.
Rõivas suutis end siiski saate lõpus koguda.

Inno: Rõivase trump on Venemaaga hirmutamine, selles vastast pole.

Irja: Samas jääb see lahjaks. Sa ei saa rajada Eesti valitsemist Putiniga hirmutamisele. Et sinu positiivne programm on Putiniga hirmutamine.

Inno: Mikseri jaoks paistab samuti Eesti positiivne programm olema Putiniga hirmutamine.

Irja: See ei saa olla sinu ainus slogan valitsusjuhina.

Inno: Savisaar vajus siiski saate lõpus ära. Aga alustas väga tublilt.

Irja: Samas ta võib ennast veel koguda.

Inno: Saade saigi läbi.

Inno ja Irja paremusjärjestus tänase debati põhjal:

Inno järjestus:

1. Juhan Parts- suur üllataja täna
2. Edgar Savisaar- vajus lõpus ära
3. Andres Herkel- oli asjalik
4. Mart Helme- oli samuti asjalik
5. Sven Mikser- ei jätnud veenvat mljet
6. Taavi Rõivas- suur pettumus täna

Irja järjestus:

1. Edgar Savisaar
2. Juhan Parts
3. Mart Helme
4. Sven Mikser
5. Andres Herkel
6. Taavi Rõivas

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aga miks te künnisealuseid diskrimineerite?
poolikute nimekirjadega tüüpe olks ka võind kommida ja uurige mis aasmäe eipile 12 tuhhi annetas?

http://iseseisvuspartei.ee/aruandlus/

http://www.tartuekspress.ee/?id=2623

Anonüümne ütles ...

Ma olen pigem nõus sellega, et Savisaar ei suutnud lõpus tempos püsida ning tal oleks olnud võimalik Ukraina küsimuses
Rõivas paika panna: küsides nt. vastu, et mis alusel peaksime me Venemaa agressoriks tunnistama isegi kui see meile meeldiks või sobiks-kui selles osas ei ole isegi maailma kõik suurriigid ühisel arvamusel.Pealegi omal ajal sooritasime me M.Laari valitsue ajal majandusliku terroti akti Venamaa suhtes-rikkudes kokkuleppeid ja müües käibelt kõrvaldatud rublasid rublatsooni-separatistlikele tshetsheeni võitlejatele.
Mis IRL-i ja KE koalitsiooni puutub siis see on ainuvõimalik alternatiiv buratinode valitsemisele.
Kui Isamaa läks koalitsiooni Koganiga
siis miks IRL ei võiks koaleeruda Savisaarega?
Pealegi on Savisaar ja Parts hõimlased(ma ei tea kas nad seda ise teavad-aga nende sugupuud ristuvad ja seda üsna lähedalt)veri pidavat olema paksem kui vesi. Ma loodan küll, et toimub tõmbumine.
Stakan