kolmapäev, 11. veebruar 2015

Miks Lääs tegi vea, kui Venemaale sanktsioonid kehtestas?

Läänes on väga palju kiidetud Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioone, kuna need aitavat saavutada Ukraina kriisi osas soovitud eesmärke. Selle peale võib küsida, mida siis on saavutatud?

Tegelikult on sanktsioonid paras ämber. Vaatame tõele näkku: kui enne sanktsioone oli veel mingi võimalus, et vene rahvas Putini vastu mässama hakkab ja mõne läänemeelse juhi, näiteks Navalnõi võimule upitab, siis nüüd on rahvas koondunud kõik Putini selja taha ja Navalnõid ei paista enam kusagil.

Võib koguni väita, et siin, nii imelik kui see ka pole, mängis Putin oma vastased üle. Üldteada on, et sõda konsolideerib venelasi. Seetõttu on Putinil vaja oma võimu kindlustamiseks sõda. Ise sõda alustada on riskantne- rahvas võib seda valesti mõista. Aga kes julgeks Venemaa vastu sõda alustada? Täie mõistusega inimene mitte. Aga oli üks, Gruusia liider, kes julges. Nagu näitas aeg, siis sõda Gruusia vastu venelasi eriti ei kottinud- neid jättis see külmaks, see oli maaslamaja löömine. Oli vaja midagi etemat. Ukraina sobis selleks väga hästi.

Kui jälgida sündmuste käiku, siis tekitas Putin ise Ukrainas kriisi, kui tõstis gaasi hinna mitmekordseks. See oli julm samm ukrainlaste suhtes, aga venelastele oli võlga lihtne maha müüa: see on meile maksmata raha. Oli selge, et Ukraina valitsus jääb hätta ja rahvas hakkab mässama. Mässu ajal senine juht Janukovitš põgenes ja võim lasti võtta oligarhidel, mis veelgi vähendas rahva silmis valitsuse usaldusväärsust. Selline olukord oli väga plahvatusohtlik ja piisas tõesti paarikümnest Venemaalt saabunud provokaatorist, et laiaulatuslik konflikt esile kutsuda. Umbes nii nagu Pronksiöö ajal Tallinnas.

Et lääs sellises olukorras mingil juhul külmaks ei jääks, võeti Krimm ka kohe ära. Kuigi Krimm oli sisuliselt varem juba Vene võimu all, tekitas see üleilmse hüsteeriahoo. Lõpuks tulistati veel üks hollandlastega reisilennuk alla, mis tõi kaasa sanktsioonid mitmete Vene ettevõtete vastu. Bingo! Seda just Putinil vaja oligi- et rahvas näeks, et majanduse kehvas olukorras on süüdi mitte valitsus, vaid pahad välismaalased, kes muudkui kiusavad. Ja on täiesti loogiline, et sellises olukorras järeldasid venelased, et kui Putin aitas Vene majanduse jalule aidata, siis püüavad lääneriigid seda nüüd hävitada. Loomulikult „aitab” Vene valitsuse kontrolli all olev meedia sellise järelduse tekkimisele igati kaasa.

Nüüd kuidas sobituvad sellesse konteksti ka Eesti poolt takka kiidetud veel karmimad sanktsioonid või isegi relva-abi andmine Ukrainale, mis veelgi sõjategevust eskaleerib? Et see soovitud mõju avaldaks, selleks tuleks, mis seal salata, teha 150 miljonile inimesele lobotoomia.

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

BOIKOTT VENE GAASILE JA NAFTALE !!!!

Aastaid tagasi oli kirjas selline lugu,nüüdseks on nad selle kustutanud, aga aktuaalne on see igavesti...:

Iga Eesti elanik, rinnalapsest raugani, maksab igal aastal 7500 krooni obrokit naftašeikidele, et siin Eestis liikuda Raplast Tallinna, Türilt Viljandisse, Virtsust Pärnu jne. See on ju täiesti ebaloogiline asjade korraldus. Ometi on meil Eestis olemas oma energiaallikad, mis lubaksid meil kasvõi täielikult loobuda naftatoru otsas virelemisest. Miks siis mitte hakata selles suunas tegutsema.http://ee2020.wordpress.com/about/


https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1897782_854791124536227_6919514977414685114_n.jpg?oh=67177b2f83e93c0c55db9540349063a1&oe=5545BB5C&__gda__=1425954717_1fc93fdb4db6d7f336c9bde09da3d1a8

Inno ütles ...

Väga õige. Räägitakse sanktsioonidest, aga nafta ja gaas voolab ojadena Läände. Sanktsioonid mai äss!

Anonüümne ütles ...

Voolab-voolab, aga mis hinnaga? Venemaa peab puhtalt tehnilistel põhjustel nafta torujuhtmeid töös hoidma, sest süsteem saab alguse regioonist, kus 8 kuud aastas järgneb naftavoo seiskumisele torujuhtmete külmumine ja purunemine. Naftahoidlaid, mis olulisel määral suudaksid toodangut reservi varuda, ei ole Venemaal välja ehitatud, samuti ei ole neil sanktsioonide tõttu ligipääsu tehnoloogiale, millega ära hoida nii puurkaevude kui torujuhtmete kinnikülmumine.

Anonüümne ütles ...

Kuule ÄP keenjus Inno!
Tegele parem näosaate kommenteerimisega.
Kõigepealt toimus ikka usa poolt kureeritud Maidani riigipööre ja siis sanktsioonid ning nafta hinna muutmine ja rubla kunstlik mahategemine. Enne seda, vastupidi käis Venemaa käsi liiga hästi. (mäletad kallite mersude transiiti läbi Võru?)
Hea meelega loeks midagi Ingridist ja Linnarist.

Anonüümne ütles ...

Muide, lipsuneelaja pandigi Porosjonoki abiliseks.
http://lenta.ru/news/2015/02/13/saakashvili/

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2015/02/me-ei-pea-tegelikult-maksma-100.html

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

https://www.youtube.com/watch?v=0flUlAV0R70&list=PL0OjcLo6lgO9DKELLx8bcmLgrzvw4Qzva&index=17

Anonüümne ütles ...

Müts maha propakanda ees mis on suutnud enamus inimeste ajud täiesti sassi keerata!Kõigepealt lääne(USA) sanktsioonid on eelkõige Euroopa majanduse tapmiseks mida meedia ei kajasta aga kel vähegi silmad peas näeb kuidas kolinal Euroopa ettevõtlus kokku kukub.Ukraina teema on niivõrd meedia haripunktis ,et terve maailm on unustanud täiega ,et vererada voolab okuopeeritud araabiraiikidest.Venemaa ei ole mingit gaasihinda Ukrainale tõstnud vaid Ukraina oligarhid lihtsalt panid gaasiraha taskusse.Loomulikult on parim viis sellest segaduse ja sõjaga keelduda maksmast.Pealegi ei olnud Ukrainal vähimatki võimalust loobuda EL-ga liitumisest aga isegi assotsatsiooni lepingute puhul oleks Ukraina alustanud gaasi eest maksmist EL-ile ja keskmist hinda nagu seda ka meil tehti.Mingit tähtsust ei oma Ukrainale enam kes gaasi neile müüb!Kuiväga juudid ka ei organiseerinud ei õnnestnud juudilõks kohe kuidagi Putini maha võtmiseks ,et Matvienko oleks juudishaakalitele Venemaa maavaradele ukse lahti päästnud.Pealegi mis tähtsust oleks Putini vahetusest ,kohe kasvaks 2 pead asemele ja jätkaks täiega riigivarade riigistamisega mille Jeltsin suutis maha juua.Prooviti ju Ukraina puhul varianti ,et kui Venemaa sekkuks ametlikult siis maailma juudipasun karjuks üle maailma kuidas Putin Ukrainasse tungis või teine variant oleks mittesekkumise puhul tunnistada ta venelaste endi poolt reeturiks.Putin aga osutus kõvemaks pähkliks.Ukrainas laamendab kolmas jõud kes sõnaotseses mõttes puhastab elavast riiki ,et valmistada ette Musta mere rannikut neile kes on seda aastasadu ihaldanud.On vaid aja küsimus kui pääseb valla Maidan2 ,ainuke võimalus Ukraina juudivalitsusel sellest pääsemiseks on sõjategevuse jätkamine ning võimaluse korral selle edasi viimine Venemaa territooriumile, sest vastasel juhul keerab tuul suunda.Kes aga kutsub siin boikoteerima vene gaasi siis võiks veidi uurida kui palju on sellel gaasil lääne vahendajaid ,enne kui see jõuab Eesti tarbijani.Tegelikest maailmasündmustest arusaamiseks, soovitaks läbi lugeda paljastuse Gordon Duffi poolt! https://kaadripoliitika.wordpress.com/2014/12/25/ajalooline-kone-sunnitas-sokilaineid-ule-terve-maailma/

Anonüümne ütles ...

Viimast kommentaari ja kõnet lugedes - ikka Jumal valitseb maailma. Kuigi jah. vaba tahte on Ta inimestele kinkinud

Olen minagi Skorpioni intuitsiooniga pooli mitte valinud ja ettevaatlik olnud Putinist kolli maalimisel.
Lisaks, suheldes. venelastega kuulanud alati ka nende arusaamisi.

Viimaselt kommentaatorit küsiks, kes seda kolmandat jõudu Ukrainas relvadega varustab?

a.

Inno ütles ...

USA kasutab lihtsalt ette mängitud olukorda ära, nagu alati, kuna tal on paljude asjade kohta rohkem infot. Aga liikumapanev jõud polnud kindlasti USA.
Tasub meenutada, et USA ei soovinud NLiidu lagunemist, seda tegid oma inimesed. USA ei soovinud iseseisvaid riike isegi tunnustada, enne kui see oli juba paratamatus, millega tuli leppida.

Anonüümne ütles ...

Inno, te olete ajaloo osas nappide teadmistega. Viies kolonn Venemaal koosneb peaaegu eranditult juutidest, kes moodustasid nii bolševike kui ka KGB võimuladviku ja otsustasid, kuidas võimalikult palju tappa üleliigseid ja nende võimu segavaid inimesi, nii nagu seda tehakse praegu Ukrainas ja enne seda üle maailma igal pool, kust USA on välja vedanud koostööd juudist oligarhidega nii vilja, maavarasid, kulda, kirikute ja muuseumide vara. Ammu selgeks saanud ja toimiv genotsiid toimub ka sellistele tänu nagu sina, kes toetavad USA 20 aastast sekkumist Ukraina ellu, mis on ka loomulik, kuna plaanid on pikaaegsed ja hullemdki, kui Vietnamis, Jugoslaavias või kus iganes, kuhu nad demokraatia on viinud.Sankstsioonid, mille handid lammastele kehtestasid, pöörduvad kord nende endi ja kahjuks ka sinu ja su lapse vastu, Inno.

Anonüümne ütles ...

Mis puudutab Mart Niklust, kelle kohta materjali otsides siia blogisse sattusin, siis temaga on lood päris paradoksaalsed. Ta pole ju mingisugune vabadusvõitleja. Lääs finantseeris tsaari tapmise, juudid tulid võimule ja lasid tappa 13 miljonit slaavlast, samapalju emigreerus igaveseks kodudest. KGB on alati olnud venestatud nimedega juute täis ja nad on siiani võimul ka Eestis, Eesti juudid nimelt. Eesti pole ammu enam iseseisev ja seda tänu ka Mart Niklusele, kes käis Reagani juures lipitsemas ja me riiki maha müümas. Pole ta mingi vabadusvõitleja .Müüs me vabaduse maha nagu Kallas ja Laar jne.

Anonüümne ütles ...

Kuule, 12.18, kes siis ikkagi müüs Eesti vabaduse maha? Mul pikk taipamine, vabandan. Kas kõigepealt Laar ja Kallas ja alles siis Niklus, või vastupidi. Ja kui esimest pidi, siis mida Niklusel enam müüa oli? Ja kuna Eesti ei olnud ülepea vaba, kuni Kallaste-Laaride-Nikluste esiletõusu, siis mida nad tegelikult vabaduse pähe müüsid?

Laste mängutuba ütles ...

Õige jutt ;)

Anonüümne ütles ...

Vabaduse on maha müünud kõik, kes toetavad või kasvõi lepivad Eesti koloniseerimisega maailma kõige verisema terroririigi poolt. Kallas , Laar, Niklus, Ligi, Rõivas, Reinsalu jne - nende ühisnimetajaks on topeltstandardid ja variserlikkus, võimuiha, ahnus ja toores jõud. http://ekspress.delfi.ee/news/vanakuld/usa-verised-kaed-vallutussojad-karistusaktsioonid-ja-terror?id=27691445

Anonüümne ütles ...

Sulle 15.38 Kolonisatsioon:Kolonisatsioon ehk koloniseerimine (ladina sõnast colere 'asustama, kultiveerima, harrastama, hoolitsema, valvama, austama') on maa-ala asustamine. Algselt viitas termin üksnes inimestele, kuid 19. sajandil hakkasid biogeograafid kõnelema kolonisatsioonist ka lindude, bakterite ja taimede puhul.

Inimeste puhul on kolonisatsioon kitsam termin kui sellega seotud mõiste kolonialism. Kolonisatsioon viitab üksnes rändele, näiteks kolooniate, kaubakontorite ja istanduste rajamist.

Selle kolonisatsiooni asja saime selgeks? Kas jah? Mida siis aga sinu poolt viidatud inimesed müümise puhul vastu said???

Anonüümne ütles ...

Vaata,kes on praeguse Ukraina võimuladvikus http://mtdata.ru/u16/photoB1DD/20921117694-0/big.jpeg