pühapäev, 31. jaanuar 2016

ELi juhid: Kölni seksirünnakute juhtum pole seotud migratsiooniga

Väljavõte Telegraphi veebist.

Euroopa Liidu juhid on Brüsselis kokku leppinud, et naiste massilise ahistamise juhtum aastavahetusel Saksamaal Kölnis pole seotud immigratsiooniga. Tegemist on ELi juhtide seisukohalt lihtsalt avaliku korra rikkumisega, kirjutab Briti väljaanne Telegraph.

Euroopa Komisjon peab end „mõistuse hääleks”, mis teeb selgeks, et massiline migratsioon Euroopasse ja Kölni juhtum pole omavahel seotud. Nõnda püütakse ära hoida võõraviha meeleolude kasvu Euroopas.

Avalikuks tulnud Euroopa Komisjoni aruandest selgub, et Kölni juhtum võib avaliku arvamuse Euroopas teravalt migrantide vastu pöörata. Avaliku arvamuse kujundamiseks on Euroopa Liidu juhid kokku leppinud, et Kölni juhtum seotakse lahti migratsioonist ja kirjeldatakse seda kui avaliku korra rikkumist. Poliitikud on hirmul, sest Kölni vahejuhtumi tõttu on kaalul Euroopa Liidu projekt tervikuna.

Aastavahetuse vahejuhtumi tõttu Kölnis on üle 500 inimese teinud politseile avalduse, pooled neist kaevabad seksuaalset rünnakut. Kahe juhtumi puhul oli tegemist vägistamisega. Vahetult peale juhtunut teatasid ametkonnad, et rünnakud olid seotud riiki saabunud migrantidega. Üks seksirünnakutes osalenu ütles antud tunnistuses, et on Süüriast ja teda ei tohi puutuda, sest proua Merkel kutsus ta kohale. Pärast juhtunut süüdistati Saksa poliitikuid ja ajakirjandust, et asja üritati kinni mätsida.

Pärast Kölni rünnakuid teatas Slovaki peaminister Robert Fico, et ei soovi migrante oma maale, sest neid on võimatu integreerida ja neil on teistsugune suhtumine naistesse.

Kommentaare ei ole: