neljapäev, 28. jaanuar 2016

Esimene foto 1,8m pikkusest "Somaali poisist", keda süüdistatakse Rootsis sotsiaaltöötaja tapmises

Väljavõte Daily Maili veebist.

Kuivõrd Eesti meedia ignoreerib idioodi järjekindlusega migrantide põhjustatud kuritegude teemat, jätkab Kohvik samasuguse idioodi järjekindlusega Rootsis esmaspäeval mõrvatud sotsiaaltöötaja teemal. Nimelt ilmus tapmises süüdistatav 1,8 meetri pikkune „15-aastane Somaali poiss” Khaliif Nuur (ülal pildil kollase teki sisse mähitud) täna kohtumajja ja temast avaldati esimesed pildid.

Tapetu oli 22-aastane Alexandra Mezher, keda ema iseloomustas kui inglit. Alexandra on pärit Liibanoni kristlikust perest, tema vanemad kolisid Rootsi 25 aastat tagasi. Ta töötas migrantide keskuses, mis oli mõeldud orvuks jäänud lastele ja oli tööl öises vahetuses, kui ta tapeti. Politsei andmetel püüdis Mezher kaitsta üht teist varjupaiga elanikku, keda Khaliif Nuur püüdis tappa. Kahtlusalust hoitakse Göteborgis valve all psühhiaatriahaiglas. Täna mõistus kohus ta vahi alla kuni 11. veebruarini.

Khaliif Nuur oli prokuröri väitel saabunud Rootsi möödunud suvel. Ühe allika väitel saabus ta aga üsna hiljuti ja ta on vanem kui 15 aastat, näiteks kasvavad tal vuntsid ja habe. Arvatavalt on tema vanus 16-20 eluaastat. Politseil puudub siiani selgus kahtlusaluse isiku ja vanuse kohta.

Varjupaiga töötaja tapeti esmaspäeval Göteborgi eeslinnas Mölndalis hommikusöögi ajal, kui Alexandra oli varjupaiga töötajatest ainsana kohal. Väidetavalt ründas Nuur üht teist noorukit ning Alexandra läks vahele ja sai noalöögi selga ning reide. Ta suri haiglas mõni tund hiljem.

Allika väitel polnud rünnakul seksuaalset motiivi. Nuur oli kurtnud eelmisel ööl kehva enesetunnet ning ei maganud mitu tundi enne intsidenti. Politsei info kohaselt oli kahtlusalune öö läbi üleval olnud. Arvatakse, et kahtlusalusel on vaimsed probleemid ning ta olevat kurtnud vahetult enne intsidenti, et kuuleb peas hääli. Arvatakse, et ta on varem elus mõne trauma üle elanud. Politseiallika väitel poleks migrandikeskuse juhid tohtinud lubada sotsiaaltöötajal üksi keskusse jääda, kui oli teada, et ühel asukatest on vaimsed probleemid.

Ühe staažika, 30 aastat Göteborgi politseis töötanud allika väitel on selles piirkonnas suurenenud  kuritegevus pärast seda, kui Rootsi avas möödunud aastal oma piirid massilisele immigratsioonile. Allika väitel on sellest ajast suurenenud vägivallakuritegude arv. 30 aastat politseis töötanud allika väitel pole ta varem midagi sellist näinud. Varem on linnas olnud probleeme ainult joobes inimestega. Nüüd ei julge inimesed enam oma lapsi tänavale lasta, eriti õhtusel ajal. Tänavatel liiguvad vägivaldsed jõugud, nugade ja relvade kasutamine on muutunud tavaliseks. Göteborgis on iga päev ligi 20 röövi, enamik neist vägivaldsed. Sel nädalal pandi 83-aastasel bingot mängima läinud daamil püss vastu nägu ja võeti ära kaasas olnud 50 krooni. Suvel olid linnas tulistamised, mitu inimest sai surma, nende seas väike tüdruk. Politsei allika väitel on linna tänavad praegu Põhja-Aafrikast pärit noorukite jõukude meelevallas. Raha saamiseks varastatakse kõike: rahakotte, telefone, ehteid. Seejärel pekstakse ohver poolsurnuks. Tavaliseks on muutunud narkokuriteod. Kui politsei läheb kedagi vahistama, rünnatakse vastu noa või kruvikeerajaga. Midagi säärast pole Göteborgis varem nähtud.

Kommentaare ei ole: