laupäev, 16. jaanuar 2016

IRL tahab rabeleda Reformi varjust välja, aga kuidas?

Väljavõte Postimehe veebist.

IRL on tulnud välja uue PR-kampaaniaga Isamaa 2.0, mis on võtnud ambitsioonika eesmärgi- kasvatada eestlaste rahvaarv järgmise 25-30 aasta jooksul 2 miljonini. Ehk siis võrreldes praegusega kahekordseks.

Pup-pup-pup. (naer minu padja pealt) Ah et miks ma naeran? Ei, mitte, et ma seda ei sooviks, et eestlaste rahvaarv kasvaks. Pigem vastupidi, olen seda soovinud ja selle nimel pingutanud viimased 25 aastat. Vaid et see jutt meenutab kangesti ühe teise tegelase juttu 10 aasta eest, et Eestist saab 15 aastaga rikkuselt Euroopa esiviisikusse kuuluv riik. Eesmärk oli väga ambitsioonikas, aga nagu näeme, polnud ega pole see jätkuvalt teostatav. Eesti on jätkuvalt miljoni vaese maa ja kas on tõesti soov seda vaesust paljundada?

Nii nagu „viie rikkama” idee autor Reform, on ka „2 miljoni”-IRL on olnud võimul, noh, ütleme, viimase 25 aasta jooksul valdava osa ajast. IRL koos endise Isamaa ja Isamaaliiduga veelgi kauem kui Reform. Ja tegelikult on kogu see aeg hirmutatud rahvast Savisaarega ja räägitud sellest, et eestlaste rahvaarv peaks kasvama. Aga selle ilusa jutu taustal on kogu see aeg aetud poliitikat, mis pole rahvaarvu teps mitte kergitanud, vaid hoopis langetanud. Ütleme ausalt tõe välja: selle asemel, et rahva peale mõelda ja rahva huvides tegutseda on poliitikud tegelenud maksumaksja raha oma taskutesse kühveldamisega. Ja seda seaduslikul teel, loomulikult, sest seadused on nõnda tehtud. Vaadakem kasvõi seda prassimist, mis toimub Riigikogus! Eestis on päris palju neid, kes võivad end pidada „viie rikkama” hulka kuuluvaks ja on neid, kes on kahekordistanud, õige, mitte laste arvu, vaid oma varanatukest. Seda kõike oma kaasmaalaste, nende hulgas lastega perede arvelt. Aga kas see pole olnudki Eestis peamine- rikkaks saada. Ahnus on olnud Eestis liikumapanev jõud viimased 25 aastat. Autod ja kaubad, isegi vangid on Eesti paremini hoitud kui lapsed. Ilma naljata, kaubanduspinda on Eestis kaugelt rohkem kui lasteaia pinda. Kaubanduspinna ja lasteaedade kvaliteedi võrdlusest me ei räägigi, see oleks piinlik. Veel piinlikumaks läheb asi, kui vaatame, millistes kodudes lapsed elavad. Iga päev kerkib uusi kaubanduskeskusi ja vanglaid, aga uusi kodusid?

Kui IRL tahab, et järgmise paarikümne aasta jooksul rahvaarv kasvaks ning see lausa kahekordistuks, ning et Eesti oleks üldse jõukam, ei piisa pelgalt burkakeelust- selleks tuleks praegustel poliitikutel kõigepealt oma amet maha panna ning lasta võimule täiesti uued inimesed, kes on vabad kõikvõimalikest mahhinatsioonidest, mis on Eesti viinud stagnatsiooni ja ei lase areneda. 1992. aastal see juhtus, vanad tegelased kas panid ameti maha (Vaino Väljast kiidetakse selle eest siiani) või olid sunnitud lahkuma ning Eesti arenes järgnevad aastad väga kiiresti. Aga kas nüüd midagi sellist juhtub? Kas IRL julgeb midagi sellist teha (kaotada pole ju enam suurt midagi)? Mis??? Hea nali, eks?! Olgem mõistlikud, me ei ela fantaasia-maailmas. Päriselus jätkub kõik nagu seni, suured sulid tõllas, väiksed võllas, majandus kängub, lapsi ei sünni ja noored lasevad jalga. Või mis noored, kõik vähegi tegijamad, kel pea otsas, lasevad jalga. Eestis elab 25 aasta pärast heal juhul pool miljonit inimest, kui me kedagi vahepeal vabatahtlikult-poolsunniviisiliselt sisse ei impordi. Aga seda ju IRL ei taha. Nii et, lõuad pidada ja edasi teenida ja suurte juhtide järel pea ees ... kuhu? Kuristikku, loomulikult!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Palun kommenteeri viimast Foorumit ETVs.