teisipäev, 19. jaanuar 2016

Kinnitage rihmad: Saksa võimud survestavad vihakõne teemal Facebooki, ilmselt ka Eestis

Väljavõte FT veebist.

Ekspressi kirjastaja Hans H. Luik kirjutab täna Delfis, kuidas Saksamaal vaikitakse maha muslimite seadusevastased teod. Tekib küsimus, miks on see nii?

Vastuse annab tänane Financial Times. Nimelt, nagu kirjutab Briti väljaanne Financial Times, survestavad Saksa võimud vihakõne teemal Facebooki väites, et Facebook teeb liiga vähe selleks, et eemaldada äärmuslikke postitusi. Tegemist on siis postitustega massi-immigratsiooniga seoses, kus Facebook on kustutanud postitusi isegi Eestis, näiteks Kristiina Ojulandi kontol.

Artiklis on märgitud, et Saksa võimud on Facebooki sundinud koostööle, ühtlasi toetama organisatsioone, mis võitlevad äärmuslike seisukohtade vastu internetis. Saksa võimud survestavad Facebooki, nad on näiteks algatanud uurimise ühe Facebooki juhi suhtes seoses immigrantide-vastaste postitustega. Möödunud nädalal oli Facebook sunnitud palkama suure Saksa meediafirma Bertelsmanni selleks, et postitusi kustutada.

Võib arvata, et samasugune survestamine käib Saksamaal kõigi teiste meediakanalite suhtes. Ja mitte ainult Saksamaal - Eesti poliitikute käitumisest võib välja lugeda, et Saksa võimud survestavad ka Eesti poliitikuid. Mis on väga ohtlik trend.

Kommentaare ei ole: