neljapäev, 25. veebruar 2016

Tallinna päästeametnikud kommenteerivad eilset aastapäeva paraadi



Siin on video, mis on filmitud eile aastapäeva paraadi ajal Tallinnas Vabaduse väljakul päästeautost. Kommenteerivad Tallinna kesklinna komando rühmapealik Sergei Menkov ja tema kolleegid.

Täna lasti Menkov ametist lahti ja video kästi Facebookist kustutada. Youtube'is on see siiski üleval, näis, kui kaua.

Kommentaarid on päris mahlakad.

Siin on jutu tõlge:

- Eesti spetsnaz. Roheline sektor. Viisakad mehikesed. Kõik?
- Ei, sealt tuleb veel. No on küll venitanud kolonnide vahel 30 meetrit, isegi rohkem, 50. Vot see on paraad!
- Muidugi. Kui nii, siis võib terve päeva kõndida. Ma panen selle veel kõik Facebooki üles. 
- Ossa, kindralid, kõik medaleid täis. Kus ta on küll võidelnud. Lipp on Saksa oma. 
- Sakslased või? Prantsuse leegion, meid päästavad need neli inimest.
- Poolakad. Ei, need on leedukad. Leedukad ja lätlased. Poolakad. Poolakad on vanad võitlejad. See on arusaadav.
- Kõik? Ei, seal 100 meetri kaugusel nurga taga tuleb veel keegi. Jaa, Moskva, kadesta! Vaata kui palju vägesid tuleb meie tänaval! See on lihtsalt kättesaamatu. Aga mis lipp see selline on, mingi pederastide oma või?
- Oi, kurat, kuulete lennuki häält. See on täitsa lõpp, NATO kaitsjad. Mingi droon lendas üle.
- Ehh, paraad. Seal nurga taga on veel midagi. Kilomeetri pikkuseks venitatud.
- Aa, need on meie nähtamatud väeosad, ei saanud kohe aru. Ees on kindralid, aga järel tuleb nähtamatu rinne. Vot see on tase. Isegi vanduma ei hakka. Vot tuleb salk, kaugele kohe näha. Kuperjanovi pataljon on see või?  Või kes need on? 
- Seal taga tuleb 300 meetri kaugusel veel keegi. Rahvas rõõmustab, et meil on sellised kaitsjad. Terve mass on väljas. Ma juba poolt Eestit näitasin, kus on järgmised väed. Aa, sealt tuleb. Seda teile telekast ei näidata.
- Vahipataljon. Kuidas seda tõlgitakse: vahtimise pataljon. Nagu vahtima. Lumeinimesed tulevad, inimesed valges. Viru. Jalavägi. Kõik on siia toodud, aga kes siis piiri valvab?
- Meie mustad sõbrad. Ameeriklased. Aga kes need on, väikse punase lipuga? Ka ameeriklased, saabaste järgi on näha, et ameeriklased. Meil kõndisid nii süüdimõistetud, dispatis, ilma rihmata. Aga neil on kogu väeosa, Ameerika oma. 
- Oh, piraadid tulevad. Kuperjanovi pataljon. Nüüd öeldakse, et filmida keegi ei tohi, üks vaatas mind niimoodi. Näod on kõik karmid. SS-laste lapselapsed.
- Siin on mõned maha jäänud. Aga kes need on, tuletõrjujad või? Kes need sellised on? Medaleid täis, kus nad on võidelnud? Need on keegi teine, pole meie omad. Mis väeosad need on? Prantslased ilmselt.
- Kõik? Ei, sealt tagant tuleb veel kaks kindralit. Sammu peavad, pole midagi hullu. Aga kes need on? Kolm lõvi. Aga need pole Eesti lõvid. 
- Oi, seal kaugel on veel maha jäänud. Miks keegi hurraa ei hüüa. Meil on muusika nii kõva. Kõik? Ei, sealt tuleb veel keegi. Jaa, niimoodi laiali venitada, on ohoh. 
- Kelle lipp see on? Oh, tütarlaps rivis. Mingid tudengid tulevad lõpus. Need on muidugi tõelised kaitsjad. Kui võtavad oma väikeste käekestega joonlaua. Sa vaata! 
- Politsei. Isegi mingit laulu laulavad. Sapöörid, või kes need tulevad. Siin on meie kaitsjad. Aga kes, esimest korda näen neid. 
- Nüüd tuleb tehnika, kusagil kaugel-kaugel. Püha jumal, kaks tanki. Niimoodi naljatades võtab siis meie rahvas 1. maid vastu. 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väike pila ei tee paha! Meie ühiskonnas ongi liigselt tähtsustatud meeste mänge: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/evelin-ilves-eesti-nimeline-maja-on-noori-poisse-tais-kes-mangivad-n163652

Anonüümne ütles ...

Polnud seal midagi erilist, tavaline sinikraede lõõp. Savijalgadel valitsus võttis seda kõike muidugi osatamisena.
Ah et kolonnide vahed suured ja osalejaid vähe? Aga tegelikult nii see ju ongi. Eriti kui Vene paraadiga võrrelda. Riigid on suuruse ja ressursside poolest lihtsalt nii erinevad - ja sinna pole midagi parata.