teisipäev, 15. märts 2016

Miks mitte Eestisse hyperloop?

Väljavõte Daily Maili veebist.

Eestis nähakse kurja vaeva eelmise põlvkonna raudtee ehitusega, kui näiteks mujale Euroopasse, Bratislava ja Viini ning Budapesti vahele plaanitakse juba järgmise põlvkonna transpordivahendit nimega hyperloop, mis võimaldab kiirust kuni 1200 km/h.

Ehk oleks see hoopis sobilik lahendus Eesti ja Euroopa vahele? Võimaldaks tõesti mõne tunniga Tallinnast või Tartust Berliini jõuda. Ja Eesti oludele sobilikum (lumi, jää, loomad jms ohud), kuna ei liigu mööda maad, vaid postidel ja toru sees.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rail Baltica ei ole mõeldud reisijateveoks, see on kõigest väike boonus. Rail Baltica eesmärk on ühendada Kirde-Euroopa mõistlikult kiire (120 km/h) ja väga odava kaupade transpordiviisiga nii omavahel kui muu Euroopaga.

Inno ütles ...

No aga rahvale müüakse seda kui reisijateveo projekti. Ja mis kaupa siis nii väga vaja vedada on mööda raudteed? Laevatee on olemas ja see on kordades odavam.

Anonüümne ütles ...

pildilolev kooslus koos tiivikuga on ilmselge illustraatori möödapanek. Juhtub tuul tiba suurem olema ja tiibade juhtimise elektroonika üles ütlema on "toru" samuti pilbasteks