kolmapäev, 16. märts 2016

Trump saavutas ülekaaluka võidu ja see on hea

Väljavõte Daily Maili veebist.

USA vabariiklaste presidendikandidaat, USA poliitika revolutsionäär Donald Trump võttis võidud kolmes osariigis, edestas oma peamist rivaali Marco Rubiot isegi viimase koduosariigis Floridas ja kindlustas omale sellega rohelise tee valgesse majja.

Vabariiklaste edu peaks olema Eestile hea, sest vabariiklased on USAs olnud traditsiooniliselt Eesti sõbrad, aga Eestis elatakse millegipärast kaasa hoopis Hillary Clintonile. Miks? Sest Trump ei sobi olemasolevasse mängu, nagu Eestis öeldakse, pole ta „parketikõlbulik”. Mis tähendab, et ei mängi kaasa poliitika musta mängu, ei tee koostööd suurkorporatsioonidega ja tahab vähemalt sõnades rahva elujärge parandada. Ta on nagu Martin Helme või Edgar Savisaar, kes ei sobi olemasolevale poliitilisele eliidile. Kardetakse, et kui Trump võidab USAs, siis Eestis võib võimule tulla EKRE.  Seetõttu ollakse valmis kokku mängima kasvõi saatana endaga, peaasi, et saaks võimul püsida. Umbes nagu 1939. aastal, mil Päts tegi Staliniga diili, et oma ainuvõimu kindlustada.

Eesti poliitiline eliit kiidab Clintonit, mis on kummaline, sest demokraadid on USAs olnud traditsiooniliselt Venemaa sõbrad. Juba Kennedyd tegid venelastega koostööd, edasi Bill Clinton seisis kategooriliselt vastu NATO laienemisele Balti riikidesse. Clinton vaatas Venemaal toimuvale läbi sõrmede, mistõttu sai üldse võimalikuks Putini selline tõus, mida praegu kirutakse. Trump on lubanud vajadusel venelaste vastu kasutada tuumarelva, samas, nagu näitas Randi raport, on praegu võimulolev Barack Obama valmis Balti riigid kandikul Venemaale üle andma.

Trumpi võit USAs oleks Eesti jaoks hea mitmes mõttes: esiteks paraneks märgatavalt Eesti turvalisus, teiseks aitakse see kaasa Eestis uute poliitiliste jõudude võimule tulekule. Sest kui selline asi on USAs võimalik, miks ta ei peaks olema võimalik Eestis?!

Mis USAs on huvitav- mida rohkem Trumpi eliidi ja ajakirjanduse poolt maha tambitakse, seda populaarsem ta rahva seas on. See on eliidi ja ajakirjanduse veel rohkem paanikasse ajanud, mida on kõrvalt päris naljakas jälgida. Ja kui Eestis peetakse rahvast sageli lolliks, kes ei tea, mis on hea, siis USA rahvast ei saa mingil juhul lolliks pidada. Eestis veel rahvas usub pimesi oma ajakirjandust ja eliiti, aga on märgata arenguid, kus toimib sama- rahvas ei allu enam juhtide tahtele. EKRE ja Vabaerakonna Riigikokku jõudmine on siin hea näide, samuti rahva vastuseis valitsuse poolt propageeritavale massi-immigratsiooni poliitikale. Savisaare puhul toimib sama- ta on populaarsem just siis, kui teda maha tambitakse. Keskerakonna reiting tõusis kõrgustesse, kui Savisaar oli haiglavoodisse aheldatud.

Kommentaare ei ole: