laupäev, 5. märts 2016

Rootsi meedia on rahvale migrantide kohta valetanud?

Väljavõte Daily Maili veebist.

Rootsi meedia kirjutas mõned nädalad tagasi, kuidas maskides mehed ründasid Stockholmi raudteejaamas migrante, nende hulgas lapsi. Meedia tugines politseilt saadud infole ning uudis levis üle kogu maailma, aga nagu nüüd välja tuleb, siis ei pruukinudki midagi toimuda, sest rünnaku kohta keegi ühtegi avaldust ei esitanud, vahendab Daily Mail.

Asja kohta oli video, aga nagu nüüd selgub, oli videos kujutatud politseinikke, kes ajasid minema lendlehtede levitajaid. Politsei hilisema info kohaselt oli pärast intsidenti intervjueeritud inimesi seoses nukiraudade kasutamise ja politseinike ründamisega ebakaines olekus.

Mis tähendab, et Rootsi meedia on rahvale politsei kaasabil lihtlabaselt valetanud, mille eesmärk on süvendada inimestes migrante pooldavat meelsust. Vahetult enne seda oli Göteborgi ligidal asuvas migratsioonikeskuses tapetud 22-aastane sotsiaaltöötaja. Tapjaks oli väidetavalt 15-aastane Somaaliast pärit migrant.

Rootsi online-väljaanne Nyheter Idag on avalikustanud, kuidas politsei varjas infot teismeliste tüdrukute ründamise kohta muusikafestivalidel migrantide jõukude poolt nii 2014. kui 2015. aastal. Infot varjati, kuna kahtlusalused olid migrandid. Stockholmi politseijuht tunnistas hiljem, et sellist infot varjatakse, kuna see võib anda Rootsi poliitikas eelise migratsiooni-vastastele jõududele. Nii näiteks tunnistasid Kagu-Rootsis asuva Kalmari linna turvamehed, kuidas politsei varjas infot politseiniku ründamise kohta migrantide jõukude poolt.

Möödunud aastal saabus Rootsi 163 tuhat migranti, neist 33 tuhat alaealised. Paljud valetavad end nooremaks, kuna saavad siis kiiremini varjupaiga ja tasuta eluaseme. Need, kel lubatakse jääda, saavad hiljem järgi kutsuda oma emad, isad, õed ja vennad.

Rootsi migratsioonipoliitika ulatub 1975. aastasse, mil sealne parlament otsustas, et Rootsist peab saama multikultuurne maa. Enne seda elasid Rootsis ainult rootslased. Järgnevad 40 aastas ajas Rootsis aktiivset immigratsioonipoliitikat sealne vasakpoolne valitsus. Vastu võeti praktiliselt kõik, kes Rootsis varjupaika palusid. Kõiki, kes valitsuse tegevust kritiseerisid, nimetati rassistideks. Täna moodustavad migrandid Rootsi elanikkonnast 16%, valdav osa neist islamimaadest.

Meediavabaduse piiramise osas võrreldakse tänast Rootsit juba Ida-Saksamaaga. Infopuuduses rootslased on pöördunud tõese info saamiseks sotsiaalmeedia ja sõltumatu internetimeedia poole. Iga nädal postitatakse tuhandeid kommentaare teemal, mida veel mõni aeg tagasi peeti ühiskonnas tabuks. Kommentaarides süüdistatakse valitsust, mis pigistab migrantide teemal silma kinni olukorras, kus politsei on kaotamas võitlust migrantide jõukudega. Hiljuti jõudis Ameerika mõttekoda Gateston Institute järeldusele, et Rootsi ülerahvastatud migrandikeskustes valitseb anarhia. Näiteks möödunud kuul saabus kümmekond politseinikku Vasterase migrandikeskusesse, kus oli vägistatud 10-aastast poissi. Politseinikke võttis vastu migrantide jõuk, mistõttu olid politseinikud sunnitud põgenema. Hiljem tunnistas üks politseinik, et neil õnnestus põgeneda ainult tänu kohal olnud politseikoerale ja et ta põgenes elu eest. Vasterase Ikea poes toimus möödunud aastal topeltmõrv, milles süüdistatakse 36-aastast Eritreast pärit meest, kes olid ründamiseks kasutanud sama poe köögiosakonnast võetud lauanuga.

Sel nädalal teatas üks Rootsi politseiametnik, et Rootsi linnades on piirkonnad, kus kuritegusid uurima läinud politseinikud võetakse vastu molotovi kokteilidega ja kuhu politseinikud ei julge seetõttu minna. Üle kogu Rootsi riigi on tulnud teateid, kus migrandid on rünnanud ujumisbasseinide juures kohalikke. Sel nädalal teatati, et Kalmari linnas on kohalikud tüdrukud moodustanud grupi, mis tegeleb basseinide juures korra valvamisega. Kalmaris elab 36 tuhat inimest ja seal on avatud 34 migandikeskust. Migrandid on basseinide riietusruumides katsunud tütarlaste rindu ja intiimpiirkonda.

Kui Rootsis toimuksid valimised homme, võidaks euroskeptiline ja migratsiooni-vastane parempoolne demokraatide erakond. Toetus Rootsi migrandisõbralikule vasakpoolsele valitsusele on praegu madalaim viimase 50 aasta jooksul. Selleks, et vaigistada rahva migratsiooni-vastast meeleolu, lubas Rootsi valitsus saata tagasi 80 tuhat migranti. Seni pole teada, kuidas seda tehakse, sest paljudel migrantidel puuduvad dokumendid ja neil pole kodakondsust, mille alusel tagasi saata. Rootsi valitsus plaanib tänavu vastu võtta järgmised 140 tuhat migranti.

Kommentaare ei ole: