neljapäev, 14. aprill 2016

Migrandikriisil polegi lahendust: Türgi-Kreeka koridori sulgemine tõi kaasa Liibüa-Itaalia koridori avanemise

Väljavõte Daily Maili veebist.

Nagu võis arvata, pole migrantidevoolu Euroopasse võimalik peatada. Idapoolse Türgi-Kreeka koridori sulgemine tõi kaasa uue, riskantsema Liibüa-Itaalia koridori avemise, vahendab Daily Mail.

Ainuüksi viimase 48 tunni jooksul on Itaaliasse jõudnud 4000 uut migranti. Teisipäevase päeva jooksul saabus 2154 uut migranti. Euroopa president Donald Tusk tunnistas, et Euroopa Liit on võimetu migrandivoolu peatama.

Kuu aega tagasi maksis Euroopa Liit Türgile 6 miljardit eurot, et peatada põgenikevoolu Türgi kaudu. Nüüdseks on selgunud, et sellest polnud suuremat abi, sest migrandid leiavad uud kanalid, et Euroopasse pääseda.

Kui Türgi kanali kaudu tulijad olid põhiliselt Süüariast, siis Liibüa kaudu tulevad migrandid põhiliselt  Nigeeriast, Somaaliast, Gambiast, Gineast ja Elevandiluurannikult. Aafrikast on tänavu saabunud kuni 5 korda enam migrante kui möödunud aastal samal ajal.

Tänavu oodatakse, et Itaalia kaudu saabub Euroopasse ligi 300 tuhat migranti, mis on poole rohkem kui möödunud aastal. Austria on asunud juba rajama kontrollpunkte piirile Itaaliaga, et piirata migrantide sissevoolu lõuna poolt.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kui tahtmist oleks, siis ikka saaks midagi ette võtta nende sisserändajatega. Lihtsaim lahendus oleks näiteks kui Vahemerel tabatud paadid ja laevad tõrjutakse või veetakse tagasi Aafrika rannale. Hetkel tiritakse nad Lampedusa saarele , mis on EL. Aga see on viga. Kui korduvalt ja korduvalt paadid tõrjuda tagasi Aafrikasse, siis inimkaubitsejad näevad, et reis on riskantne ning mõtetu ja mingi aja pärast lakkab taoline üritamine.