neljapäev, 14. aprill 2016

Miks Eesti ei võiks lasta vietnamlastel rahulikult edasi minna?

Väljavõte Delfi veebist.

Seletage mulle lollile palun ära, mis kärbes on Eesti piirivalvet ja politseid hammustanud, et peab tegema meeletult tööd, et vietnamlasi kinni pidada ja nendega jännata, kui neil võiks lasta rahulikult minna sinna, kuhu nad iganes tahavad, Poolasse või Saksamaale. Sest pole teada veel ühtegi vietnamlast, kes oleks kangesti tahtnud Eestisse jääda. Või on?

Aga ei, nendega jännatakse, neid aetakse mööda metsa taga, veetakse politsei ja kohtumaja vahet, pakutakse ulualust. Osa vist isegi on lennutatud Vietnami tagasi. Seda kõik maksumaksja raha eest ja muu töö arvelt. Ja siis räägitakse, et Varvara mõrva uurimiseks pole vahendeid. Kuidas palun?

Eestisse saabub üksikuid vietnamlasi võrreldes nende hordidega, kes tulevad Kreekasse ja Itaaliasse. Seejuures Kreeka ja Itaalia lasevad tuhanded migrandid rahulikult läbi ja nendega tegelgu edasi teised. Miks on Eestis võtnud siin lapsehoidja rolli ja näeb vaeva iga jumala kui üksiku vietnamlasega?

Samuti on arusaamatu jutt, mida levitavad politseiallikad viimasel ajal, justkui oleks üle Vene piiri tulevad migrandid mingi oht Eestile. Kuidas, palun?! Oht oleks, kui nad tahaks Eestisse jääda, aga kes neist migrantidest tahab Eestisse jääda. Kreekasse ja Itaaliasse tuleb iga päev tuhandeid inimesi ja see pole oht, samas Eestisse saabuv mõni üksik inimene on oht? Kas pole veidi naljakas jutt?

Oht on pigem see, et Eesti valitsus neid sundmigtrante kohale toob, kellele antakse elamisluba ja kel on teatud aja jooksul keelatud Eestist lahkuda. See on kõige suurem oht Eesti julgeolekule.

Kommentaare ei ole: