teisipäev, 19. aprill 2016

Millistes punastes ametites oli nõuka ajal Marina Rajevskaja?

Kuivõrd Marina Rajevskaja, uue nimega Kaljurand kohta pole varasemast eriti palju teada, siis kas keegi oskab öelda, millistes punastes ametites oli ta nõukogude ajal. Kas ja millal oli ta komsomoli ja/või kompartei liige?

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selliste taustauuringute jaoks on kapos palgal mitmed töötajad. Nemad teevad kõik kindlaks ja avaldavad andmed isegi aastaraamatus ...isegi metsavendade eluolu.
Vere puhtusest või minevikust on olulisemad kandidaadi vaimsed omadused. Kaljurand ei tundu viisakalt öeldes just eriti terava kriidina :(.

Anonüümne ütles ...

Kaljurand pole ausalt öeldes nii vana, et oleks nõukogude ajal jõudnud mingit arvestatavat karjääri teha.

Inno ütles ...

Ta on 1962 sündinud, kuidas ei jõudnud? Tema kujunemise aastad langesid kõige sügavamasse nõuka aega.

Anonüümne ütles ...

Ta oli 1988. aastal 26 aastane, täpsusta, mis karjääri või punaameteid ta pidada jõuda võis? Selleks ajaks oli juba selge, mida tulevik toob.

Anonüümne ütles ...

Näiteks Angela Merkel wikipedia-eluloost loeme, et "Ta oli instituudis agitatsiooni- ja propagandasekretär FDJ liinis."

Kõige ehedam "punaamet". Küllap midagi sarnast oli ka Kaljurand omal ajal.

Inno ütles ...

Merkel oli olnud suur NLiidu fänn, võitis mingi keeleolümpiaadi vene keeles ja pääses ekskursioonile Moskvasse. Väidetavalt oli isegi noore Putiniga juhuslikult kokku puutunud tookord. 7. keskkool, kus Kaljurand käis oli nõuka ajal ideoloogiliselt väga eesrindlik, kui polnud komsomol, siis keskkooli edasi ei saanud jms.

Anonüümne ütles ...

Toonase 7. Kekkooli lapsevanematest moodustaid suure osa teenekad partei- ja julgeolekutöötajad. Selles mõttes oli 7. keskkool tol ajal teistest koolidest erinev. Ega siis karjääri tegeva purupunase lapsel kõlvanud tavalise transamehe lapsega ühes klassis ja ühes koolipingis istuda - nood prolelapsed rääkisid ju seda, mida arvasid (mitte seda mida pidi) ja nii võis väikese kommunismiehitaja maailm kokku variseda... Tol ajal oli inglise keele õpetus tavakoolides paras naljanumber. Kui vanemad tahtsid, et ka nende lapsest kasvaks luuraja-diplomaat vms tegelane, kes sai üle piiri importkaupa sisse tuua, siis oligi ainus võimalus sokutada oma lapsuke 7. keskkooli, sest mujal oli inglise keele õpe formaalsus. Inglise keele sai mingil määral selgeks ainult 7. ja 44. keskkooli 1. klassist alates valitud eriklassides.
Seetõttu on paratamatu, et oma vanemate eeskujul sidus teatav osa 7. kk lõpetajatest oma edasise elu KGB-ga. Kuidas näiteks olid lood vanema ja noorema Langiga?

Holger ütles ...

Marina Kaljurand lõpetas Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna statsionaarse osakonna aastal 1986. Õppis üsna silmapaistmatul kursusel, mille ühes temaga lõpetas tänaseks tuntumaist isikuist advokaat/diplomaat/välisluurejuht Ants Froš/ Frosch, vandeadvokaat Margus Heek ja omavalitsustegelasest poliitik Toomas Kivimägi. Mõistagi olid nad kõik tollal Kommunistliku Noorsooühingu liikmed.