teisipäev, 10. mai 2016

Ajalugu kordab end farsina: Kapo kasutab KGB-le omaseid jõuvõtteid

Dmitri Linter eile haiglas pärast töötlemist Kapos, väljavõte Facebooki veebist.

Ajal, kui rahvas hoiab Eestis pöidlaid pihus, et ei tuleks sõjalist konflikti, valab Eesti poliitiline politsei Kapo jõhkralt õli tulle: eile keskpäeva paiku võeti tänaval advokaadibüroost väljudes kinni Surematu polgu marsi korraldaja Dmitri Linter ning hoiti teda Kapos vahi all kuni poole ööni, kuni teise ilmasõja lõpu üritused olid Tallinnas Filtri teel pronkssõduri juures lõppenud.

Tegemist on samasuguste jõuvõtetega, mida KGB kasutas 1980ndate lõpus Nõukogude Liidus teisitimõtlejate, näiteks Eestis Tiit Madissoni, Mart Nikluse ja Lagle Pareki kallal. Lootuses hirmutada ja murda inimest. Ent erinevalt KGB-st, millel oli jõudu kontrollida inimesi üle Nõukogude Liidu, näitavad Kapo sammud ühe inimese ahistamisel selle organisatsiooni abitust. Seda eriti praegusel digiajastul, kus ükski selline samm ei jää saladuseks.

Linteri vahistamine on seda kummalisem, et mehe soov oli teha kõike reeglite järgi. Kahju on sellest, et Eesti on oma kunagistest demokraatlikest ideaalidest kaugenenud ja Eestist on saanud klassikaline totalitaarne riik, ühe partei diktatuur nagu see kunagi oli Nõukogude Liidus.

Kõige hullem on see, et sellised sammud pingestavad niigi plahvatusohtlikku olukorda Eestis, mängides sellega võimalikule vaenlasele trumbid pihku. Ilmselt on sõjaolukord valitsevalt režiimile meelepärane, sest see aitab poliitilisi vastaseid kottida ja nõnda pikendada režiimi võimul püsimist. Kannatajaks on Eesti riik ja rahvas.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli töö, KAPO!

Anonüümne ütles ...

Jajah, mida iganes.

Ega te ometi ei ootagi, et Eestis sõda hakkaks? Sest kui ei tule sõda, siis muutub teie emigratsioon ju mõttetuks.

Inno ütles ...

Välismaale läksime laste ja tervise pärast, nüüd näib, et oleme kaitstud läheneva sõja puhuks. Sõda juba käib, kui te tähele olete pannud, manöövrid toimuvad, lihtsalt tänaval pole veel täristamiseks läinud.

Irja ütles ...

Meil on täiesti proosaline eesmärk - Juuli ei talu külma ja teda on külma ajaga väga tüütu riidesse panna :). Suvel tahaks ikka Eestisse tulla.

Irja ütles ...

Kuigi jah, romantilisem oleks olnud põgeneda :).

Inno ütles ...

Ma tunnistan, et välismaalt paistab olukord Eestis jubedam kui Eestis sees olles. Sõnumid, mis Eestist tulevad või on Eestiga seotud on väga hirmutavad.

Anonüümne ütles ...

Siis tuleb teil vist veel kaugemale põgeneda, näiteks Austraaliasse või Kanadasse, siis ei tundu ehk uudised enam nii jubedad. Selline pidev hirm ja mure võib ju ärevushäireid jm tervisehädasid tekitada.

Inno ütles ...

Mida kaugemalt vaadata, seda jubedam tundub täna olukord Eestis.

Anonüümne ütles ...

Kapo punt oleks vaja välja vahetata rahvuslike ja eetiliste meeste vastu!
Sõja hõngu ei ole Maarjamaal aga veel tundnud.