kolmapäev, 4. mai 2016

Appi! Kas Kaur Kender on tõesti hull???

Siit Lissabonist on põnev jälgida lapsporno valmistamises kohtu alla antud Kaur Kenderi protsessi. Eile (esmaspäeval) alanud protsessi puhul paelus mind kõige rohkem prokurör Lea Pähkli väide, et Kenderil on PERHi kinnitusel düssotsiaalne isiksushäire. Mul tekkis kohe selline küsimus, et kas selline diagnoos pandi Kenderile näo järgi või tehti talle mingi psühhiaatriline ekspertiis. Aga millal? Ja kas vabatahtlikult?

Raske uskuda, et Kender ise vabatahtlikult hulluekspertiisi läks. Vähemasti ei ole ta sellest minu arust kuskil kirjutanud. Ja no kui ei läinud, siis kuidas saab inimesele näo järgi sellist diagnoosi panna? Kas keegi teab asja kohta midagi täpsemalt?

Tšekkasin ka välja, mida see düssotsiaalne isiksushäire üldse tähendab. Sel olevat sellised tundemärgid:

Düssotsiaalne isiksushäire (teiste inimeste õiguste eiramine ja rikkumine):
Isiksushäire, mis torkab tavaliselt silma ränkade vastuolude tõttu inimese käitumise ja valitsevate sotsiaalsete normide vahel ja millele on iseloomulik:

(a) kalk hoolimatus teiste tunnete suhtes; (b) tugev ja püsiv vastutustundetu hoiak ning sotsiaalsete normide, reeglite ja kohustuste eiramine; (c) võimetus püsisuheteks, kuigi suhete loomisel pole raskusi; (d) väga madal frustratsioonitaluvus, madal agressiooni ja vägivalla vallandumise lävi; (e) võimetus tunda süüd ja õppida kogemusest, eriti karistusest; (f) märkimisväärne kalduvus teisi süüdistada ja ühiskonnaga konflikti tekitanud käitumist õigustada.

Kaasnev joon võib olla püsiv ärrituvus. Diagnoosi võib kinnitada lapse- ja noorukieas esinenud käitumishäire, mida ei pruugi küll alati esinenud olla.

Khm. Mulle tundub üha enam, et proks tahab Kenderit mitte vangi panna, vaid hullarisse saata.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Enamus loetletud tundemärke on omased sotsiopaatidele, mis meie riigis pole aga takistuseks kõrgetele kohtadele jõudmiseks! Paraku.
Millegipärast meenusid lugemisel ka saatana mõjutused.

Kenderist oleks EKEI poolt hulluks tembeldamisel isegi kahju. Vaatamata välimusele on ikkagi tegemist intelligentse teisitimõtlejaga.

Irja ütles ...

No vot just! Teisitimõtlejate tagakiusamine on aga diktatuuri tunnus. Portugalis lõppes see revolutsiooniga ja nüüd on ühiskond erinevate arvamuste suhtes ülimalt tolerantne.