pühapäev, 15. mai 2016

Elatise mittemaksmine tuleb dekriminaliseerida!

Elus on sageli nõnda, et kui sa millegagi üle pingutad, siis, ükskõik kui head on su kavatsused, läheb asi ikka palju hullemaks. Nagu IRLi plaaniga elatisevõlglaste elu kibedaks teha. Selle tulemusena ei muutunud mitte kui midagi paremaks ning IRL ise vaagub erakonnana hinge.

Nüüd tuleks kiiremas korras käivitada Reformierakonna plaan elatis dekriminaliseerida. Mäletate, selle vajaduse põhjendas ilusti ära Hanno Pevkur - kuna tegemist on kättemaksuparagrahviga, siis see ei toimi? See oli juba Karistusseadustiku muutmise eelnõusse sisse kirjutatud, aga IRLi nõudmisel jäi asi ära.

Nüüd võiks IRL valitsusest välja visata ja asi lõpuks ometi ära teha. Ning hakata mõtlema, millised võiksid olla meetmed, kuidas elatisvõlglastelt nende elu kibedaks tegemata raha kätte saada. Sest sellelt, kelle elu on kibedaks tehtud, ei ole võimalik pennigi välja pigistada. Vaja on positiivseid lahendusi - aidata elatisvõlglastel tööd leida, pakkuda neile nõustamist jne jne jne.

IRLile aga väike nõuanne: tulevikus ei ole mõtet üle pingutada. Murrate kaela ära.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nojah, aga alati on võimalus, et tuleb näiteks sõda ja siis need õnnetud mehikesed pääsevad oma lastele ülalpidamisraha maksmisest ja saavad otse rindele sõita.

Inno ütles ...

Jah, see ilmselt ongi eesmärk, mehed võimalikult kiiresti hauda ajada. Et jõuaks lapse ära eostada ja siis ruttu hauda, et ei peaks sotsiaalhoolekannet koormama. Sõda kiirendab seda protsessi.

Irja ütles ...

Khm, sõda ei ole ka lahendus - kes siis pärast sõda elatist maksab, kui mehed maha notitud? Kõik - nii elatisenõudjad kui -võlglased - peaks ühiselt mõtlema, kuidas saada elatis kätte nii, et maksja jaksaks seda võimalikult kaua maksta. Mitte nii, et kurnatakse ta kõiksugu menetlustega ära ja siis ei saa ikka pennigi. Mis mõte on ininesel elu kibedaks teha, kui soov on, et ta kuni lapse täisealiseks saamiseni elatist maksaks?

Anonüümne ütles ...

Millist nõustamist siis Inno vajaks?

Irja ütles ...

Inno ei vajaks mingit nõustamist, temal on kõik makstud.

Irja ütles ...

Eelkõige võiks riik pakkuda elatisevõlglastele tasustatud tööd. Sest ei saa ju nõuda maksmist, kui sul ei ole pakkuda tööd. Alles siis, kui inimene pakutud tööle ei lähe, võiks kaaluda tema suhtes karmimate meetmete rakendamist.