reede, 27. mai 2016

Kas läheb asjaks? Eesti valmistub juba tuumasõjaks

Väljavõte FT veebist.

Alles see oli, kui räägiti, et Eestile oleks vaja tanke ja muid soomusmasinaid, et tagasi lüüa vaenlase tankirünnakut. Nüüd on läinud asi juba terake karmimaks: nimelt, nagu kirjutab Financial Times, soovib Eesti Patriot-rakette, mis on mõeldud tuumarakettide allatulistamiseks. Ehk siis: Eesti valmistub hoogsalt juba tuumasõjaks.

Sõjauudiste tandril on arengud viimasel ajal olnud väga kiired. Tõenäoliselt on Eesti kaitseväel infot, et Vene pool võib ennetavate löökidena kasutada tuumarelva. Ennetavad löögid antakse tavaliselt sõjaväeosade pihta, mis Eestis on Tapal, Paldiskis ja Võrus.

Kindral Riho Terras ütles intervjuus, et Venemaa käitub väga väljakutsuvalt ja et venelased on „valmis hüppama läbi akna, kui neile selleks võimalus avaneb”.

Tuumasõja korral ei jää ka Soome päris puutumata. Samuti on küsimus, et kui juba Patriote soovitakse, kas siis elanikele gaasimaskid välja jagatakse ja neid kasutama õpetatakse, või läheb eesti rahvaga nagu Estonian Airiga?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eesti valmistub järjekordselt usa militaartööstuskompleksi toetama. Vene tuumapommi eest on ilmselt terve Baltikum kaitstud, seda tulenevalt Peterburi suhtelisest lähedusest. Tegelikult ma arvan et tuumarelv on enamvähem ainus relvaliik mida venelased Baltikumi puhul kindlasti ei kasuta. Kui keegi seda tõsiselt usub, et VF omaenese A-pommi EMP-laine läbi Suur-Peterburi maha võtab, siis see isik on küll loll nagu gotlandi käi :D ja ega seda ei tea ka kunagi, kus täpselt see saastepilv pärast maha sajab.
Ma oleks arvanud, et kindralil on paremad närvid.

Anonüümne ütles ...

Inno järjekordne arvamus on samast vallast nagu: "Teadlased on kindlaks teinud, et 80% olmemõrvadest sooritatakse köögiinventari abil. Minu naabrimees soetas endale koduexstra postimüüdikataloogi. Millist perekonda kavatseb ta hakata mõrvama?"

Anonüümne ütles ...

Tuumarelva näiteks Eesti peal, kus elab sadu tuhandeid venelasi? Säärane tõenäosus on olematu ka seetõttu, et oma enda piiriäärsest alast on efektiivsem teha okupatsioonitsoon kui wasteland. Usk, et miljoniriiki, millel puudub strateegiline väärtus, heidetakse massihävitusrelv, on absurd.