kolmapäev, 4. mai 2016

Norra ajakirjanik: Eesti võimud varjavad rahva eest tegelikku ohutaset

Väljavõte Postimehe veebist.

Väga põnevat infot on hakanud avalikkuse ette tilkuma. Nimelt, nagu väidab Vene erivägede tegevusest kirjutanud Norra portaali aldrimer.no ajakirjanik Kjetil Stormark intervjuus Postimehele, on Eesti võimud hoidnud tegelikku ohutaset rahva eest saladuses. Mis tähendab, et asi on palju hullem kui välja paistab või lastakse välja paista. Mis omakorda tähendab, et võimud on hakanud olulist infot oma rahva eest varjama, mistõttu on pidanud vajalikuks sekkuda mõjukad ja informeeritud, ilmselt NATO-ga seotud allikad välismaalt. Nagu märgib Stormark, motiveerib allikaid mure olukorra eskaleerumise pärast. Ehk siis lihtsas keeles öelduna: Eesti rahvast on vaja läheneva sõja eest hoiatada. Inimesed välismaal on mures eesti rahva pärast.

Tõenäoliselt on ohuhinnang juba Läänes otsustajatel teada, sest viimasel ajal on välisinvestorid massiliselt Eestist lahkunud ja seda märkimisväärsete kahjudega. Need on kõik need juhtumid, kus Eesti partnerid või ettevõtte töötajad on ettevõtte üles ostnud. Raha liigub Eestist paaniliselt välismaale, tavaliselt on investorid informeeritumad inimesed, kuna mängus on nende raha.

Kohvik kordab veel oma mantrat: sõda on tulemas, rahvas, sõda!!! Naised ja lapsed on vaja evakueerida kiiremas korras. NB! See ei ole nali.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Milleks evakueerimine? Kellele ei meeldi ostab oma üheotsapileti ja mingu minema.

Anonüümne ütles ...

Inno, kas oled enda pojadd juba evakueerinud?

Inno ütles ...

Küsimus pole täna enam meeldimises, vaid eesti rahva püsimajäämises ja mõttetute ohvrite vältimises. Kui muidu peetakse Putinit ohtlikuks meheks, siis mis alusel eeldatakse, et ta eesti rahvast järsku säästab? Pealegi on Eestis venelased ja eestlased koondunud teatud kindlatesse kohtadesse, mis teeb ründamise lihtsamaks. Evakueerimise all pidasin lapsi silmas.

Anonüümne ütles ...

Eks sealt kaugest riigist oleks muidugi põnev jälgida, kuidas siin sõjaks läheb, aga mul on "kurb" uudis teile - seda ei juhtu. Tegelikult ka. Ma muidugi saan aru, et teil on seal igav. Igavuse parim ravim on teatavasti töötegemine.

Inno ütles ...

Selle jutu peale, et midagi ei juhtu, meenuvad mulle teise ilmasõja aegsed juutide jutud, et nendega midagi ei juhtu. Selline hull enesekindlus võimaldaski neid massiliselt tappa - paljud sõitsid ise vabatahtlikult Auschwitzi, isegi broneerisid eelnevalt sinna raha eest omale paremaid kohti. Kuna neile räägiti, et mingit ohtu pole ja see on kõigest töölaager. See on osa inimloomusest - kriisisituatsioonis, kui surm silme ees, uskuda ainult head. Umbes nagu uppuv inimene pidi nägema lilli ja liblikaid. Neid juute, kes sõja ajal USAsse ja Palestiinasse lahkusid, peeti kergelt opakateks, argpüksideks ja äraandjateks. Ja neid, kes rääkisid massihukkamistest, peeti lihtsalt paanika õhutajateks. Siiamaani paljud ei usu, et neis laagrites midagi muud toimus kui usin töötegemine. Eesti okupeerimisega 1940. aastal oli sama lugu - paljud ei usu seda ega tunnista siiamaani.

Anonüümne ütles ...

No mis teha siis. Kuhu 900 000 eestlasel ikka evakueeruda oleks, keegi peab ka jääma. Kes on lahkunud, on lahkunud. Kahte surma ei sure keegi, kui tuleb surra sõjas, siis mis seal ikka, oma saatuse eest ei jookse keegi ära.

Siiski, seda ei juhtu.

Inno ütles ...

Evakueerida rahvast ei saa, aga kümneid tuhandeid sõdureid saab sisse tuua küll? Kus on siin loogika?

On näha jah, et mõeldakse igasugu sõjatehnika peale, aga tsiviilkaitse täiesti puudub. Mis tähendab, et soov on rahvast kaitsekilbina kasutada ja kui konflikti korral ongi massiliselt ohvreid, saab seda Venemaale veel aastakümneid nina alla hõõruda. Eesti rahva jaoks saab see olema muidugi kohutav tragöödia, stiilis, et „kui tuleb surra, mis seal ikka, oma saatuse eest ei jookse keegi ära”.

Anonüümne ütles ...

Inno, mis värk nende juutidega oli siis? Oli siis töölaager või ei olnd?

Inno ütles ...

Töövõimelised tegid tööd, ülejäänud aeti ahju.

Anonüümne ütles ...

Huvitav, et keegi veel neid juudi muinasjutte usub...

Inno ütles ...

Ega paljud ei usu ka neid eesti muinasjutte okupatsioonist ja küüditamistest. ;)