neljapäev, 5. mai 2016

Pronksiöö aegsed pinged taas õhus! Linter peeti Narvas kinni, „Surematu polgu” postkast lõhuti ära

Väljavõte Facebooki veebist.

Facebookis levib uudis, et Tallinnas 9. mail toimuva „Surematu polgu” rongkäigu korraldajate e-maili postkasti on sisse tungitud ja sealt on kustutatud kirjad, mille saatsid inimesed, kes soovivad rongkäigus osaleda. Rongkäigus osalejad nimelt kannavad oma Teisest Maailmasõjast osa võtnud lähedaste portreesid ning kirjad sisaldasid nende andmeid. Postkasti lõhkumise eesmärgiks oli ilmselt rongkäigu toimumist takistada. Üheks takistajaks on ka Tallinna linn, kes ei andnud luba rongkäigu ajaks liiklust seisata.

Samuti peeti eile Narvas jõu ähvardusel kinni Öise Vahtkonna liider Dmitri Linter, kes otsiti läbi. Sel ajal, kui ta rongist välja tassiti ja tema asjad ära võeti ning läbi vaadati, pidi rong ootama 40 minutit. Linteri sõnul ähvardati teda mitu korda füüsilise vägivallaga. Läbiotsijatel olevat käed värisenud.

Eesti meedias ei ole neist asjadest sõnagi, mis näitab seda, et kuhjuvatest pingetest soovitakse vaikida. Kuid pingete ignoreerimine ei muuda neid olematuks - vastupidi, see suurendab neid. Pronksiöö aegsed pinged on taas õhus.

Kommentaare ei ole: