laupäev, 30. juuli 2016

Eesti võeti pettusega NATOsse?

Väljavõte American Thinker'i veebist.

Kui ameeriklastel oli Eestit vaja, õigemini Eesti sõdureid surema Lähis-Ida sõdades, siis võeti Eesti kiiresti NATO liikmeks ja räägiti, et vastutasuks on Ameerika sõdurid valmis surema Eesti eest. Nn artikkel 5 või mis see oligi, kollektiivkaitse. Nüüd, kui ameeriklased Lähis-Idas peksa said ja oma sõdade haavu lakuvad, pole neil enam Eestit vaja ja nad pole enam nõus Eesti eest surema.

Ehk siis - Eesti võeti NATO-sse vastu pettusega. Eesti juhid on rahvale kogu aeg rääkinud, et Eesti sõdurid tõid ohvreid Ameerika sõdades Lähis-Idas selleks, et Ameerika toob hiljem ohvreid Eesti eest sõdides. Ilmselt ei mõelnud eestlased seda ise välja, see oli jutt, mis Eesti juhtidele räägiti. Ehk siis lihtsalt bluff. Nii nagu blufiti valeandmete abil Iraagi sõtta Inglise sõdurid. Ameeriklased pole tegelikult nõus Eesti eest ohvreid tooma.

Endine Ronald Reagani toetaja, nüüd Donald Trumpi toetajate leeri kuuluv Fitz Pettyjohn kirjutab ajakirjas American Thinker, et USA oma sõjaväelasi Eesti eest surema ei saadaks. Ning et USA ja Venemaa peaks hoopis sõbrustama, rohkem kokku hoidma. Kui Eestil tekib konflikt Venemaaga, tõmbab tulevane president Donald Trump USA sõdurid Eestist välja. Sama teeks tõenäoliselt ka Hillary Clinton.

Mis sisuliselt näitab, et USA on tunnustamas Eestit ja teisi Balti riike Venemaa huvisfääris. Seda on varem tunnustanud juba Euroopa suured, Saksa- ja Prantsusmaa. Kes samuti oma sõjaväelasi Eesti eest surema ei saada. See oli hästi näha Ukraina konfliktis, millesse USA ei sekkunud, mis jäeti Euroopa suurte otsustada ja kus täideti kõik Venemaa nõudmised. Inglismaad, kes veel sada aastat tagasi Euroopa kaarti joonistas, ei kutsutud Ukraina küsimuses isegi laua taha. See vihastas inglasi nii, et nad Euroopa Liidust, sellest Saksa-Prantsuse ühisprojektist välja astusid.

Eesti rahvas ja selle juhid on pimesi usaldanud ja uskunud ameeriklasi. Soovides USA-le meele järgi olla ja lootes USA abile on Eesti suhted Venemaaga täiesti tuksi keeratud. Eesti poisid on surnud USA eest Lähis-Ida sõdades. Eesti poliitiline eliit on käinud igal suvel truult USA saatkonna kutsel burksi söömas. Ja nüüd tuleb välja, et sellest pole mitte midagi kasu olnud. Eesti ja eestlased on saanud lihtlabaselt petta. Müts on kõrvuni pähe tõmmatud, ütleks selle peale Hans Hašš Luik.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Näe limitroofid hakkavad ka targaks saama. Kui ei meeldi, ostke oma üheotsapilet ära.
Kuigi supivahtu ei sallita mitte kusagil!