laupäev, 30. juuli 2016

Jõks ei luuranud mitte Kapo, vaid ameeriklaste huvides!

Väljavõte Wikileaksi veebist.

Wikileaks on tänuväärne andmebaas, kust praeguste presidendikandidaatide kohta leiab põnevat infot. Hiljuti oli juttu sellest, et Allar Jõks luuras Kapo kasuks. Aga see pole veel kõik, nagu kirjeldab üks salajane USA valitsuse dokument 2008. aasta 6. novembrist, siis luuras Jõks Gruusias olles ka USA valitsuse kasuks.

Nimelt määrati Jõks 2008. aastal ÜRO esindajana tööle Gruusia õiguskantsleri Sozar Subari juurde. Selle käigus kandis Jõks USA saatkonnale ette, et Subari suhtub halvasti Gruusia valitsusse ja nimetab tagaselja president Saakašvilit terroristiks. Jõks rääkis USA saatkonnale, et soovitas Subaril hoogu maha võtta ja vormistada oma aruandeid leebemalt, anda positiivseid soovitusi selle asemel, et näpuga näidata. Ühtlasi soovitas Jõks Subarile minna poliitilistele kompromissidele.

Jõksi arvamused Subari kohta läksid kokku Gruusia valitsuse seisukohtadega, et mees ei kõlba õiguskantsleriks oma teravate vaadete tõttu.

Nüüd on küsimus, miks üldse toodi välja Jõksi võimalik luuramine Kapo huvides. Kas selleks, et varjata luuramist USA huvides? Jõks paistab üldse olevat selline libedik, kes müüks ka oma ema maha, kui see talle kasulik on. Võeh!

Kommentaare ei ole: