esmaspäev, 19. september 2016

DVD ajastu on meie peres läbi

Meie pere DVD-mängija õnnetult riiulil lebamas.

Täna ühendasin DVD-mängija teleka küljest lahti. Kes seda oleks võinud arvata, eksole?! Et DVD-ajastu nii lühikeseks jääb. Alles see oli, kui DVD videokasseti välja vahetas.

Kui aus olla, siis pole DVD-mängijaid juba hea mitu aastat enam arvutite küljes. Meil oli teleka ja Apple-TV-ga veel ühendatud DVD-mängija, et kunagi (suure raha eest) kokku ostetud plaate vaadata, sest ei raatsinud neid minema visata. Aga nüüd on DVD kvaliteet selgelt ajale jalgu jäänud. Ja bluray meie peresse ei jõudnudki, selle asemele tulid netist tõmmatud HD-kvaliteediga filmid. Filme ja seriaale on hea mugav vaadata Starmani ajamasinast.

Hüvasti, DVD! Sa teenisid meid hästi oma kümmekond aastat, aga nüüd on sellega kõik. See on umbes nagu juhtmega telefon, millega pole midagi tarka enam peale hakata.

Mis seal salata, kunagi kui Irja miljonid päris, sai DVD-sid kokku ostetud ligi 100 tuhande krooni ehk 6000 euro eest. Osa oleme tuttavatele ära kinkinud ja nüüd pole nendega muud teha kui lutsu visata. DVD-d võtavad kõigele lisaks hirmsalt ruumi. Terve kapitäis DVD-sid, paar tuhat filmi mahub tänapäeval ühele keskmise suurusega välisele kõvakettale.

Vanad DVD-d on hea anda lastele mängimiseks. Enne kiskusid nad riiulist raamatuid, aga nüüd on jäänud rahule DVD-dega.