pühapäev, 25. september 2016

Inno: varsti on käes aeg, kus keegi ei taha enam olla minister, president, firmajuht ...

Jaapanis, mis on arenenuim ühiskond maailmas, on juba viimased 25 aastat kestnud stagnatsioon. See tuleb ühiskonna vananemisest ja vähesest sündivusest. Jaapanis on viimasel ajal üha raskem leida inimesi juhtivatele kohtadele, sest keegi ei taha neid kohti vastu võtta. Miks? Sest juhid peavad edastama ainult negatiivseid uudiseid. Neid sõimatakse ja vihatakse.

Sama on toimumas praegu igal pool arenenud maailmas, kaasa arvatud Eestis. Juhtidel pole juba viimased 5 aastat edastada muud kui negatiivseid sõnumeid. Juhte vihatakse, nende üle ilgutakse. Sündivus on madal ja ühiskond vananeb.

See, et presidenti ei suudetud valida on üks arengu ilming. Head kandidaadid lihtsalt ei taha sita sisse astuda. Ja kehvemad variandid ei lähe läbi ei riigi- aga valimiskogus.

Mis on lahendus? Ega head lahendust polegi. Nn häid aegu, kus kõik tõusis, kasvas ja õitses, ei saabu lähima paarisaja aasta jooksul. Toimumas on vastupidised protsessid, kus kõik tõmbub kokku. Sellises olukorras on kõige parem elada päev korraga, nautida hetke ja tunda rõõmu väikestest asjadest.

Kommentaare ei ole: