kolmapäev, 14. september 2016

Miks Marina Kaljuranna vanaisa nime vahetas? Marina õige nimi on Andrejeva.

Väljavõte kirikuraamatust Aleksandr Rajevski (endise nimega Andrejev) abiellumise kohta, allikas Rahvusarhiiv.

Geni portaali on ilmunud uut huvitavat infot Marina Kaljuranna vanaisa Aleksandri kohta (see on see mees, kellelt päris Marina väidetavalt oma Eesti kodakondsuse). Nimelt oli Aleksandri perenimi varem Andrejev. Nagu selgub kirikuraamatu 1920. aasta 16. augusti väljavõttest, on Wesenbergi maakonna Narva valla Komarovka küla elanik Aleksandr Sergei poeg Andrejev abiellunud sel päeval Aleksandra Petri tütre Lobanovaga.


Narva valla elanike perenimede panemise protokollist (ülal) selgub, et Naroova (Narva) valla Komarovka küla elanikud Aleksandr (23) ja Aleksandra (19) võtsid 1921. aasta 22. aprillil uue perenime Rajevski.

Vastav selgitus on ka 1921. aasta 22. juulil sündinud esimese tütre Tamara sünni sissekande juures kirikuraamatus:



Nüüd on küsimus, kuidas ja miks sai Andrejevist Rajevski?

2 kommentaari:

Unknown ütles ...

Seal ei ole mingit kahtlast põhjust. Tartu rahulepingu alusel Eesti külge liidetud Petseri maakonnas ja Narvatagustes valdades sai enamik elanikkonnast perekonnanime alles 1921. aasta kevadel Vabariigi Valitsuse poolt vastu võetud seaduse alusel (vt Riigi Teataja 1921 nr 26 ja 58). Seni oli perekonnanimi vaid väiksel osal selle piirkonna elanikest, ülejäänuid identifitseeriti kirikuraamatutes ja muudes asjaajamisdokumentides ees- ja isanime ning elukoha järgi.


Hell ütles ...

Postituses kumab pahatahtlikkust, aga muidu on juba uuriva ajakirjanduse tasemega ,tubli.