pühapäev, 18. september 2016

Näljapõlv läbi! Naaseme tervisliku menüü juurde



Suvi on läbi ja meie pere otsustas naasta tervisliku menüü juurde ehk piirata kõvasti saia- ja piimatoodete ning liha tarvitamist.

Miks siis nii? Oleme nimelt juba pikemat aega tähele pannud, et kui suvel saame süüa praktiliselt kõike, siis sügise poole, külma ilma saabudes hakkab keha nõudma ainult tervislikku toitu. Viimane jogurt, mille ostsin, seisis mul näiteks kümme päeva külmkapis ja ma lihtsalt ei suutnud seda ära süüa, tee mis tahad. Täna viskasin säilivustähtaja ületanud piimatoote prügikasti.

Samuti ei taha ma enam saia ja leiba ning ka liha kutsub esile kergekujulise okserefleksi. Ostsin täna poest hoopis kala. Veel oleme viimastel päevadel söönud palju ube, riisi ja puuvilju - eesti õunu ja väikeseid magusaid viinamarju.

Inno oli ka täna hommikul resoluutne: „Kõik! Nüüd jätame piima ja liha ära!” kuulutas ta võidukal pilgul külmkapi ust avades.

Õnneks on meil nüüd ka võimalik tervislikule toidule üle minna. Meie pere on lõpuks ometi suuremast vaesuselõksust välja rabelenud ja saame jälle poest meelepärast toitu osta. Juhhei!

Nii et nüüdsest siis jälle riis ja tatar ning vahel harva mõni eriti isuäratav saiake Katariina kohvikust (neist ei suuda ma iialgi TÄIELIKULT loobuda!). Liha asemel kala ja mereannid. Piima asemel soja-, riisi- või kookospiim. Paar päeva tagasi sõimegi kookospiimaga tehtud suppi ja see oli megahea. Piimatoodetest jäävad ainsana juust ja võib-olla ka hapupiim.

Lapsi me muidugi nii rangele dieedile ei pane. Nemad võivad ikka süüa seda, mida tahavad - eeldusel, et see ei tähenda päev otsa šokolaadi söömist mõistagi :). Sest vanemad võivad ükskõik kui hulle dieete pidada, aga laste nendele allutamist pean mina vägivallaks. Juuli ja Roosi söövad seega liha edasi.

Nii et läks lahti! Hakkame jälle tervislikult sööma. Loodetavasti õnnestub sellega ennast ka paremasse vormi ajada ja mõned kilod alla võtta. Pikki jalutuskäike teeme juba niikuinii.