esmaspäev, 19. september 2016

Noored rändavad lastega ringi

Briti-Rootsi abielupaar müüs maja maha ja rändab mööda maailma ringi, väljavõte Daily Maili veebist.

Viimasel ajal on üha levinum trend, kus noored lastega pered müüvad oma elamise maha ja rändavad mööda maailma ringi. Lapsi kooli ei panda, sest kool ahistab lapsi.

Daily Mail kirjutab Briti-Rootsi perest, kus üks poeg 4-ne saab rinda ja teine 6-ne pidi kooli minema, aga pere ei leidnud Inglismaal sobivat kooli. Peres laste peale häält ei tõsteta, aga koolis seda põhimõtet ei järgita. Samuti leiab pere, et lapsed õpivad koos vanematega ringi rännates palju rohkem kui klassiruumis samu asju raamatust lugedes.

Eestist meenub Irja venna Vello ja tema kaasa Aita Vaheri pere, kes reisis oma peretsirkusega 10-15 aastat tagasi mööda Euroopat ja Põhja-Aafrikat ringi ning lapsed õppisid kodus. Väga toredad lapsed on, ei saaks öelda, et koduõpe oleks neile kuidagi halvasti mõjunud. Tihedalt koos kasvanud pere on väga ühtne ning mis huvitav, lapsed on jäänud Eestisse. Irja teise venna Eino lapsed õppisid Eestis koolis ja on nüüd elama asunud Austraaliasse.

Paljud vanemad eelistavad koduõpet koolile, sest koolis peab laps valdavalt istuma laua taga, mis on väikse lapse jaoks ebatervislik. Eesis on asutatud mitmeid väikseid erakoole nagu Sänna leiutajate kool, kus lapsed õpivad tegevuste kaudu väljas vabas looduses.