reede, 16. september 2016

Perekonnaajalugu. Seitsmekümnendatel Ameerikas. Endla järve avamine Modenas



Need pildid on nii stiilsed ja lahedad, et nad lihtsalt peab avaldama! Nimelt ehitas mu tädimees Rudolf Susi seitsmekümnendatel New Yorgi osariigis asuvasse Modenasse hulka maju, mille pärast maha müüs. Tänavad, kus majad asusid, nimetas ta oma pere järgi Rudolf Road'iks, Ene Road'iks ja Susi Oval'iks. Ruudi enda pere asus elama Ene Road'ile. Lisaks sellele lasi Lõuna-Eestist, täpsemalt Võõpstest pärit mees oma maja kõrvale süvendada järve, nimetades selle oma naise järgi Endla järveks. Ruudi ehitatud majadesse asus elama palju väliseestlasi, nii tekkis sinna kanti lausa väike eesti küla. Kui me Innoga 2008. aastal Ameerikas käisime, siis elas tänaval veel kaks väliseesti perekonda.

Järve avamine 1974. aasta septembris oli Modenas tähtis sündmus, sellest ilmus isegi kohalikus lehes jutuke.

Siin veel mõned pildid avatud järvest:



Endla ja Ruudi järve kaldal istumas.



Kala püüdmas. Tädi Endlal oli kena figuur :).



Ene ja tema tolleaegne kavaler heidavad pilgu järvele.



Tädi Endla koos kohalike meestega järve avamispeol. Tal on hästi lahedad Jackie O stiilis päikeseprillid. Ja päris kelmikas riietus 50+ naise jaoks ;).



Perekond. Tädi Endla, onu Ruudi ja Ene.

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Minu mehe tädi elas Kanadas ja kandis samuti selliseid kelmikaid riideid. Viimati kui meil külas käis oli 75 aastane ja endiselt hea figuuriga, et üle 50 poleks talle küll pakkunud. Mini kandis surmani ja see sobis talle ideaalselt.

Irja ütles ...

Lahe :).