reede, 2. september 2016

Venemaa on lahkemaks muutumas?

Vaatasin üle pika aja Vene RT telekanalit ja sain kohe palju targemaks. Eestis Vene uudiseid ei edastata, aga asjata. Nii näiteks oleks mul teadmata jäänud, et Vladivostokis kohtusid majandusfoorumil Vene president Vladimir Putin ja Jaapani välisminister Shinzo Abe ning jutuks tuli muu hulgas Kuriili saarte tagastamine Jaapanile. Jaapanlased lastakse kõigepealt Kuriilidele tegutsema.

Uudistes meenutati 2004. aastat, mil otsustati kahe Amuuri jõel asuva saare tagastamine Hiinale, mille osas olid vaidlused kestnud mitusada aastat.

Nüüd on küsimus, miks peaks Eesti loobuma niisama lihtsalt osast Setumaast ning Narva-tagusest alast, mis täie õigusega kuuluvad Eestile. Lisaks muule on see hea põllu- ja metsamaa. Miks peaks Eesti niisama lihtsalt talle kuuluvast loobuma? See annab esiteks halva signaali - kui Eesti niisama lihtsalt sellest osast loobub, siis võib jääda mulje, et loobub edaspidi sama lihtsalt veel mõnest osast. Või mis?! Mille nimel siis eestlased, meie esivanemad Vabadussõjas verd valasid, kui seda nüüd tükikaupa laiali jagatakse?

6 kommentaari:

Üllar, ehitusmees (betoon, güprok jne) ütles ...

Kellega, Inno? Kellega?
margus kiis, kes siin kirjutab? Tema istub oma sitamajas ja ütleb, et ei saa tulla.
Nii paljudega. Nagu Švejkis: "Sõtta ei tiku me / sõja peale situme!"

Anonüümne ütles ...

Petserimaa ja Narva tagune kahurilasu sügavune tsoon on vallutatud koos Antandi liitlastega. Suur tükk tahtis suu lõhki ajada - Vene Impeeriumi teenistusest üle karanud ohvitserid kippusid koos uute lääne sõpradega Kroonlinna ja miks mitte ka Petrogradi kallale. Soome sõbrad pidasid seda avantüüri kohatuks ja keeldusid üle Narva jõe kaasa minemast. Noh - ja Krasnaja Gorka all saadigi lõuga, admiral Cowan päästis oma elu ja pagunid ning pages tagasi koju.
Rehepappidele võid anda pool planeeti, aja küsimus kui kõik on maha parseldatud ja jäädakse veel võlgugi.

Anonüümne ütles ...

tänu sellele avantüürile pääsesid Petserimaa ja Narva jõe tagused külad 30-ndatel NSVL-s toimunud repressioonide ja kollektiviseerimise õudustest, alles jäi ka Petseri klooster,

Üllar, ehitusmees ja väikestviisi harrastuskilvar ütles ...

0:30,
teil on antiortodoksne vaade ajaloole. Huvitav, kuidas ja kus lõpeb uus katse? Kas ka Krasnaja Gorka all?

Margus Kiis ütles ...

Soovite vene rahvusest inimeste suuremat hulka Eestis.

Üllar, kõik ehitustööd soodsa hinnaga ütles ...

Soovin vähemad "bljäädide" aga ka "türapeade" osakaalu. Rahvuse osas - vene on OK.