reede, 21. oktoober 2016

Äge! Eesti tulevik on virtuaalne

Väljavõte Delfi veebist.

Mida kehvemaks jääb Eesti elukeskkonnana inimestele, seda paremaks muutub masinatele. Eestis on juba praegu parem olla auto kui laps, varsti laienevad eelised ka muudele masinatele. Inimesi polegi enam vaja. Inimestele raskete olude tõttu Eestis lapsi nagunii ei sünni, seda puudust on kompenseerimas virtuaalsed kodanikud.

Mõeldud on ka sellele, kui Eestis enam üldse inimesi pole, näiteks invasiooni tagajärjel - Eesti jätkab oma elu virtuaalsena pilves. Äge, kas pole?!

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis meie elul küll viga on ja miks lastel on kehvem elu kui autodel? Kus need rasked olud küll on? Mina pole küll aru saanud. Palun seleta mulle. Isegi töötuna pidi hea elu olema. Kui inimestel veel kindel töökoht ja varjupaik on, mis siis neil häda küll on ?Mina tunnen küll elust rõõmu ja ei oska millegi üle kurta. Minu sõbrad on ka rõõmsad ja eluga rahul. Muidugi viriseda võib alati, aga kas ikka tõesti on see asi nii hull.

Anonüümne ütles ...

Sellel e-Eestil on tegelikult üks mõte ka. Salvestatakse nimelt invasioonieelsed omandisuhted ja muidugi ka hüpoteegid. Igaks juhuks.

Anonüümne ütles ...

Alice, sa unustasid veel lisada, et su sõbrad austavad ka Sind :D

Anonüümne ütles ...

See käib loomulikuklt asja juurde. Kas sinu sõbrad ei austa siis sind? Siis on sul küll pisut kehvasti.

Anonüümne ütles ...

Nad austavad mind ka ilma selleta, et siin sellest kelkida, nagu sul kombeks ;)

Anonüümne ütles ...

Mina kirjutasin oma kommentaari sellele loole. Kus meil on siis see nii vilets elu? Kas sina väidad siis, et lapsi ei sünni sellepärast, et inimesed elavad nii kehvasti ja neil on nii raske. Loomulikult on raskustes peresid ja igasuguseid asju võib elus ette tulla, aga ei saa üldistada, et praegu on masin olla parem kui laps. Mis nende laste elul viga on? Mina näen küll ümberringi rohkem rõõmsaid ja enda eluga rahul olevaid inimesi kui neid, kes vinguvad ja hädaldavad, et elu on nii raske.
Varsti algab koolivaheaeg ja meie rühmast sõidavad 2 perekonda lastega soojale maale. Üks pere alles tuli Itaaliast ja üks 3 lapseline pere sõitis kolmapäeval 3 nädalaks Ameerikasse. Minu meelest on tegu 24 lapslises rühmas päris heal järjel olevate vanematega ja pole see elu nii kurb ja karm midagi.

Anonüümne ütles ...

Kas lapsevanemad ka teavad, et pajatad siin võõrastest lastest?

Anonüümne ütles ...

Kas sa arvad, et need andmed peaksid salastatud olema? Nalja teed või. Miks ma ei võiks sellest kirjutada.Pole keelatud kirjutamast kui palju lapsi käib vanematega koolivaheajal reisimas. Kus sina küll elad? Muide ma kommenteerisin laste rasket elu kui sa mäletad :D

Anonüümne ütles ...

Innol auto=laps. Nu sellest saab nii mõndagi järeldada. Vana auto jäetakse ikka maha, sest kulud muutuvad liiga suureks. Nii jättis Inno ka oma vanemad lapsed maha.
Õnneks ei ole kõigil lapsed autoga võrdsustatud ja lastel on elu päris hea. Lapsevanem ei pea olema keskmisest jõuka, et laps saaks omale head elu lubada. Saab ka kasinates oludes õnnelikku lapsepõlve lapsele anda.

Inno ütles ...

Alice klatšib enda jutu järgi koos kolleegidega lasteaia suitsunurgas taga nii lapsi kui nende vanemaid. Selline kaduma läinud kollase ajakirjanduse anne. Või ongi ta kollases ajakirjanduses, ega seda ju ei tea. Raske uskuda, et on nii küünilisi lasteaia õpetajaid.

Ann ütles ...

Inno blogi ei ole ju üldse kollane ega teisi pidevalt klatsiv. Raske uskuda, et endine tippajakirjanik nii madalale laskub ja nii kaelani võlgadesse mässib ja veel kiitleb ka, et töötu on hea olla :D
Töötu on hea olla, siis saab teiste persetes sorkida ja halada, et magamiseks pole aega ja eks on paha.

Irja ütles ...

Meie elus on tõesti praegu üks paremaid aegu, nii naljakas kui see ka ei tundu. Saame palju koos olla, värskes õhus jalutada, raamatuid lugeda ja filme vaadata. Rahas just ei suple, aga midagi puudu ka ei ole. Vahel on hea aeg maha võtta ja mõelda, mis sa üldse edasi teha tahad.

Anonüümne ütles ...

Inno suur vahe on selles millest või kellest me räägime. Meil ei ole lasteaias suitsunurka ja keegi isegi ei suitseta. Ma olen sellest juba sulle kirjutanud ka, aga olen ka aru saanud, et sul on peaga pahasti.Jah tõesti me vaata sime Roosi solberdamist WC potis kõik koos ja olime ahastuse äärel, et üks ema lubab nii teha ja veel julgustab.Sellest oli juttu isegi ühes koolituses. See ei ole klatšimine vaid me peame ju teadma ka kuidas selliste lastega käituda kelle kodune lastetuba on nii eriline.
Muide mul pole vaja oma lasteaia vanemaid ega lapsi üldse taga rääkida, sest nii erilisi ja andekaid nagu teie nende seas ei leidu ja oma probleemidest saame otse vanematega rääkida. Ei olegi vaja salaja sosistada. Lasteaia ja vanemate vahel käib pidev koostöö kui sa sellest veel kuulnud pole.

Anonüümne ütles ...

Lisaks pidevale klatšile ja videode vaatamisele lasteaias on Alice nii väsinud lõunaks, et iga tähelepanu vajav laps ajab teda nii marru, et käsi automaatselt ulatub värvilise teibi järgi

Anonüümne ütles ...

Ei ole sugugi. Ma olen elurõõmus ja positiivne kogu :D ja isegi isegi sina ei suuda mind närvi ajada. Aga soovitan sul seda Paide lasteaia artiklit lugeda ja sealt just eriti vanemate kommentaare. Tee siis omad järeldused. Sinul on oma lugu ilmselt selle teibiga, et kogu aeg tuleb aga jälle meelde, aga kirjuta ikka südamelt ära ja ehk läheb kergemaks. Minu tuju sa ei riku sest hoolimata sinu virtuaalmaailamst on mul oma päris elu.

Ann ütles ...

Raha on piisavalt, aga ikka võlad kasvavad :D

Anonüümne ütles ...

Isegi isegi suudan, sest esiteks sa reageerid ;), ning teiseks mul on oma päris elu, kuid minu ja sinu erinevus on see, et ma ei käi siin seda eksponeerimas ;)

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
kana3 ütles ...

Huvitav miks see kommentaar kustutati, mis oli kirjutatud just sellele inimesele, kes siin kommentaatoreid arvustamas käib. Seal polnud küll mitte ühtegi rumalat sõna. Irja siis tulebki nii välja, et sinu tuttavad käivadki siin kommentaaoreid paika panemas ja teile kannuseid teenimas. Usun, et paljud jõudsid selle enne läbi lugeda kui see kustutati. Järelikult ongi tõsi, et te kas ise või siis mõni teie suur soosik tahabki siin intriige korraldada, sest kuidagi liiga vaikseks on jäänud.

Anonüümne ütles ...

See kommentaar kustutati, kuna see käis Inno ja Irja pihta. On ju teada, et Inno ise siin anonüümsena kommenteerib.

Irja ütles ...

Inno ei kommenteeri anonüümsena.

Anonüümne ütles ...

Mida Alice selle all mõtles, et on positiivne kogu? Et rasvunud, töntsu, voltidega vms