neljapäev, 20. oktoober 2016

Asi selge: Soome ei tule Eestile appi

Väljavõte Delfi veebist.

Soome president ütles, seda küll läbi lillede esimest korda välja, et Soome ei tule sõja korral Eestile appi.

Kui Soome presidendilt Sauli Niinistölt küsiti, kas Soome tuleb Eestile sõja korral appi, vastas Niinistö, et see eeldab, et Soome kuulub NATOsse. Ta lisas, et Soome ei kuulu NATOsse ja Soome ei looda mingile NATO-poolsele abile, mis sisuliselt tähendab, et Soomel pole mingit huvi tulla NATO riigile sõja korral appi.

Mis sisuliselt tähendab, et Eesti ja teised Balti riigid on väga suures kuses. Ainus, kes saaks Eestile sõja korral appi tulla ongi Soome. Väga tõenäoline, et Soome loobumine abist Eestile lepiti kokku viimase Putini visiidi ajal Soome. Võib olla kindel, et Soome oskas taas endale kasulikult venelastega kaubelda, nagu seda on edukalt tehtud viimased 75 aastat.

Eesti olukord on sõja eelõhtul pehmelt öeldes pekkis. Eesti juhid on riigi julgeoleku nurka värvinud. Ja küsimus laiale ringile: kuhu pages riigi jaoks raskel tunnil nüüdseks juba eks-president Ilves? Ega ometi mitte USAsse?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Su kirjutis on nii laste tasemel kirjutatud. Nagu rikkis papakoi.

Anonüümne ütles ...

Sulle, Innuke, peaks ju sibulate tulek rõõmu tegema.Kõik võlad kustuvad ja sa saad Inksu peale organitesse salakaebuse kirjutada.

Anonüümne ütles ...

Kersti Kaljulaid on ikka nii kena naine.