pühapäev, 2. oktoober 2016

Kaljulaid saab Luksemburgist lahkudes tohutu hunniku pappi

Väljavõte sauvegarde-retraites.org veebist.

Kersti Kaljulaid ütles, et oma Euroopa Liidu Kontrollikoja audiitori töölt lahkudes kaotab ta kaks kolmandikku oma palgast. Tõesti, ta palk on ligi 20 tuhat eurot kuus, mida ta Eestis enam ei saaks. Aga ta jättis targu ütlemata, et töölt lahkudes ootab teda kenake summa: esiteks kolimistasu ligi 20 tuhat eurot pluss kolme aasta jooksul ümberasumishüvitis ligi 378 tuhat eurot, kokku 397 tuhat eurot.

Teistest Eesti kõrgetest euroametnikest on sellise raha saanud vaid Euroopa Komisjoni endine liige Siim Kallas pärast Brüsselist äratulekut ning Euroopa Kohtu kohtunik Uno Lõhmus.

Lisaks hakkab Kaljulaid oma 12-aastase staaži juures saama alates 65. eluaastast eripensioni ligi poole palgast ehk 10 tuhat eurot kuus. Selle saamiseks pole Kaljulaid pidanud maksma sentigi pensionifondi, kõik maksed katab Euroopa Liidu maksumaksja.

Mis näitab, et Kaljulaid on EList rahaliselt väga otseselt sõltuv, mis omakorda võib olla põhjus, miks Kaljulaidi surutakse Brüsselist peale - et ta presidendina teeks kõik selleks, et EL laiali ei laguneks.

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oh seda kollast kadedust, Innukene, maias teiste raha lugeja. Ühes võid kindel olla - Kaljulaid seda raha teie kombel viietärnihotellides aeledes ja idiootlikke, nulliga päädivaid investeeringuid tehes laiaks ei löö. Nii et nuutsu aga edasi, keldrikakand!

Unknown ütles ...

To Anonüümne. Mis asi sul aju asemel on, et sa ei suuda elementaarsest tõest aru saada. Kaljulaid on riigiametnik kes saab palka SINU teenitud lisaväärtuse pealt. Mida on riigiametnik kaljulaid teinud, et 75% eestlased saaksid rohkem palka kui 450 NETO (aastal 2016!!!!!)?????. Ahjaa ta võitleb põllumajandustoetuste vastu.... Mida on kaljulaid eurotšinovnikuna teinud, et Eestivõtaks vastu Euroopa Sotsiaalharta? MITTE SITTAGI! Küsimus ei ole teise raha lugemises, küsimus on õigluses Ka kaljulaiu poolt eurooplaste ja sealjuures eestlaste alatus ärakasutamises!!!

Anonüümne ütles ...

Mediaanpalk 2016. aastal on 800€, see teeb netokuupalgaks 650 eurot. Pooled Eesti inimesed teenivad sellest rohkem, pooled vähem.
Seega on juba su väide 75% inimestest, kes teenivad 450€ kuus puhas demagoogia.
Pole mingit alust arvata, et kui esimese laksuga nii hoogsalt valetad, sius ülejäänud "faktid" on õiged.
Miks sa lõugad, propagandist?

Anonüümne ütles ...

Vurgo Kurist on EKRE volikogu liige, anname talle andeks, see on diagnoos!

Anonüümne ütles ...

Anonüümne kommenteerija on lihtsalt rumal, ta ei tea matemaatikast midagi ja seega ei saa ta aru ka mõistest keskmine. Keskkooli vedas kuidagi kohustuslikus korras läbi aga arusaamist ei tekkinud.

Anonüümne ütles ...

No keskmine on väga libe tee! Kui firmas on kaks töötajat, ülemus ja alluv, kes rabab end hingetuks, loob väärtust ntx 100€ eest päevas, igasugu maksud maha, jääb järgi ntx 50€, sellest ülemus võtab omale palgaks 49€ ja alluvale jääb 1€, palju siis ka keskmine tuleb?

Anonüümne ütles ...

Kust otsast on Eesti mediaanpalk 800 eurot kuus bruto? Ma kahtlen selles.

Anonüümne ütles ...

Milleks valetada? Euroametnik maksab pensionifondi umbes 10% oma palgast.

ott ütles ...

"Mediaanpalk 2016. aastal on 800€, see teeb netokuupalgaks 650 eurot"
Tegelikult küll on see 800€ suisa neto: http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/uuringu-tulemused-tootajate-mediaan-netotootasu-on-tousnud-800-euroni?id=74858485
Mis tähendab, et EKRE tont valetas veel rohkem kui ta niikuinii tegi. Lisaks pole tal õrna aimugi, millega tegeleb kontrollikoda, sest vastasel juhul ta ei kirjutaks sellist nõtrust: "Mida on kaljulaid eurotšinovnikuna teinud, et Eestivõtaks vastu Euroopa Sotsiaalharta?" 1 anonüümne, kes ülevalpool arvutab keskmist palka, ilmselt ei tea, mida tähendab termin "mediaanpalk". Talle see link tudeerimiseks: https://www.stat.ee/16426

Anonüümne ütles ...

Peale kaklust, pole mõtet siin rusikatega enam vehkida. Seda oleks tulnud enne valimisi teha, siis olite kõik nagu kuldid rukkis. See, palju keegi teenib, näitab ainult seda, et mõistus tal töötab ja kui on kahju, eks kandideerige, siis tema asemele - hakkate samuti teenima. Ja, kes on tont - tont on see, kes ei oska iseennast viisakalt väljendada, siis võtab appi ekstreemsed abinõud, et vastast solvata. Kuid see näitab ainult teie enda kasvatumatust. EKRE-s on üle viietuhande inimese niiet, valige oma sõnu ja kui neist puudus tuleb, siis harige ennast veidi rohkem.

Anonüümne ütles ...

Kui raha Eestis kulutatakse, jäävad maksud Eestisse OK! Sõltuvus Euroopa Liidust puudub, see on juba seadustes paika pandud, ka pension.Arutada võiks, kas Proua
65-selt on selle pensioni summa sedagi väärt, mis meie saadav 400Eur täna.

Anonüümne ütles ...

Kes veel aru ei saanud, et keskmine palk 800€ ei tähenda, et 50% inimestest teenivad sellest vähem ja 50% rohkem.
Kui ettevõttes on 3 töölist (ülemus ja 2 alluvat). Ülemus teenib 10000€ ja kumbgi alluv 1000€
Siis mis tuleb keskmiseks?
Kuidas jagunevad % ?

Anonüümne ütles ...

Mediaanpalk ja keskmine palk, need on kaks täiesti erinevat mõistet. Eenevas kommentaaris on need vist segi läinud.
Keskmine palk on 1163 €, 800 € on mediaanpalk. Mediaanpalk ongi selline mõiste, mis paneb paika joone, millest rohkem saab palka 50% inimestest ja teine 50% inimestest teenib mediaanpalgast vähem.
Tegemist on täiesti avaliku statistikaga. Kui keegi arvab, et oi, minu tuttavad teenivad kõik hullult rohkem või vastupidi, tunduvalt vähem, siis selle põhjal mingeid statistilisi järeldusinteha on sama imelik kui pidada i&i blogis tehtud "rahvaküsitlusi" legitiimseteks turuuringuteks😁

Anonüümne ütles ...

Keskmise arvutamine: Liida kõik kokku ja jaga liidetavate arvuga. (3 töölist, ülemus teenib 10000€ ja alluvad 1000€. (10000+1000+1000)/3= 4000€.

Mediaani arvutamine: Mediaan on variatsioonirea keskmise liikme väärtus. Näiteks variatsioonirea {3, 3, 5, 9, 11} mediaan on 5. Kui reas on paarisarv liikmeid, loetakse mediaaniks tavaliselt kahe keskmise liikme aritmeetiline keskmine, näiteks {3, 5, 7, 9} mediaan on (5 + 7) / 2 = 6. Kui rea keskel on mitu sama väärtusega liiget, ei identifitseeri mediaan neist ühte liiget, vaid peegeldab nende igaühe väärtust.

Ehk siis sinu näite põhjal: Variatsioonirida = [10000€, 1000€, 1000€]. Mediaanpalgaks on sellisel juhul 1000€, olgugi et ülemus saab 10 korda rohkem.

Aga absoluutselt ei imesta et inimesed, kes ei tee mediaanil ja aritmeetilisel keskimsel vahet, vinguvad kõige rohkem palkade ja muu üle. Kusagil peab ju see põhjus olema miks te töötate madalapalgalistel kohtadel.