esmaspäev, 31. oktoober 2016

Savisaar ja tema „tuuseldajad”. Kes lekitas?

Päris põnevaks läheb see Savisaare ja Kapo/proksi vägikaikavedu. Savisaare viimane käik oli panna Facebooki võidukalt välja järjekordne proksist lekkinud kirjake, kus juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kirjutab kolleegidele, oma osakonna riigiprokurörile Laura Vaigule ja abiprokurörile Triinu Olevile väga familiaarses stiilis, et Savisaare kaitsja Oliver Nääsi taotlust kriminaalasja materjalidega tutvumise aega pikendada ei rahuldata, sest Savisaar „tuuseldab” mööda linnavalistust ja Venemaad.

„Riigiprokurör Evestuse sõnakasutus mind iseloomustades on juhanpartsilik või siimraielik, mis on lihtsalt kohatu ühele kõrgele riigiametnikule. Oluline on aga, et kaalumisel ei ole seaduses toodud asjaolud, vaid see, kus ma olen oma ratastooliga „tuuseldanud“. Ma tuletan siinkohal kõigile (s.h riigiprokurör Evestusele) meelde, et mul ei ole keelatud käia ei Tallinna Linnavalitsuse ruumides ega ka Venemaal. Linnavalitsuses käisin, kuna tundsin sellest puudust. Venemaal käisin aga otsimas lahendust jala kaotusega kaasnevatele n.ö fantoomkülmetusele,” kirjutab Facebookis Savisaar.

Ütleksin, et siit noppis prokuratuuri üle punktivõidu Savisaar. Okei, koos töötavad prokurörid on omavahel ka sõbrad ja räägivad tõesti sellisel viisil, aga e-kirjavahetuses endale sellist familiaarsust lubada ei tohiks.  Toon veel ühe näite - prokurörid nimetavad süüdistatavaid ja kohtualuseid omavahelises kõnepruugis „pättideks”, aga kui seda sõna kasutataks ka e-kirjades - pätt Savisaar, Savisaare-pätt - , siis sünniks sellest paras skandaal ja nõnda kirjutanud prokurör kutsutaks kindlasti vaibale. Seega - prokurörid peavad äärmise hoolega kontrollima, mida kirjutavad. Vastasel korral libiseb jäme ots käest.

Nüüd on muidugi küsimus, KES LEKITAS. Kas Savisaarel on proksis sõber või koguni sõbrad? Ja kui jah, siis kes? Evestuse meili adressaatideks on tema juhitavas osakonnas töötavad Laura Vaik ja Triinu Olev. Kas üks neist? Või õnnestus kellelgi kolmandal sellele meilivahetusele ligi pääseda?? Äkitselt vene häkkeritel??? Põnev igatahes. Üks on kindel: Riigiproks kihab praegu nagu mesilaspesa ja Savisaar ning tema kaitsja hõõruvad rõõmsalt käsi. 

1 kommentaar:

Margus Kiis ütles ...

Proksi juhid on ilmselgelt lihtlabaselt ja ebaprofessionaalselt Savisaare vastu, poliitilistel jms põhjustel, mitte juriidilistel ning eriti ei varja ka seda. Üritavad Savisaart nui neljaks süüdi kirjutada. Nende alluvatele hakkab aga see lihtsalt vastu ja nad lekitavad Savisaarele selliseid kirjavahetusi.