teisipäev, 11. oktoober 2016

Savisaarlased, pange nüüd tähele: Venemaa on hakanud sõda ihkama!

Väljavõte BBC veebist.

NB! Savisaarlased - prijom-prijom! See teadaanne on teile! Moskva on muutnud oma suunda ja pooldab nüüd sõda. (Taustaks: varem rääkisid savisaarlased, et sõjaõhutamine on Läänest peale surutud jutt.)

Nimelt, nagu vahendavad unetud kirjasaatjad Inglise BBC-st, ütles Vene peapropagandist ja agitaator Dmitri Kisseljov pühapäeva õhtul uudistesaates, et Venemaa-vastasel tegevusel võivad olla tuuma-tagajärjed. Ta lisas, et Venemaal võtab tükk aega, et hobune valjastada, aga siis ratsutab kiiresti. Mõistukõneline jutt, aga sel on sügav tähendus. Mis näitab, et Venemaa on oma suhtumist muutnud. Kui seni mängiti rahuarmastajat, siis nüüd valmistatakse avalikkust ette sõjategevuseks.

Kisseljov ütles, et viimastel päevadel on toimunud Vene-USA suhetes "radikaalne muutus". Ta viitas USA plaanile B Süürias, mis tähendab rünnakut valitsusvägede, muu hulgas ka Vene vägede vastu. Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja hoiatas saates USA pommitajaid Süüria valitsusvägede ründamise eest. Kisseljov lisas, et "me tulistatame nad alla".

Kisseljovi jutt tuleb ajal, kui Venemaa on järsult suurendanud oma sõjalist aktiivsust nii Lähis-Idas kui Läänemere piirkonnas:

- möödunud nädalal saadeti kolm tuumarakette kandvat Musta mere laevastiku alust Vahemerele
- Leedu ja Poolaga piirnevasse Kaliningradi viidi tuumaraketid Iskander-M
- Venemaa teatas, et saadab 5000 langevarjurit õppustele Egiptuses
- Venemaa taganes USAga sõlmitud kolmest tuumarelvastuse kokkuleppest

Praegust olukorda Vene-Lääne suhetes peetakse kõige pingemisemaks alates külma sõja lõpust. Venelased on ennegi USA lennukeid alla tulistanud Koeras ja Vietnamis. Erinevalt aga varasemast külmast sõjast pole täna selliseid "punaseid jooni", millest üle ei astuta. Kõik saavad aru, et otsest kokkupõrget Venemaa ja USA vahel ei tule, aga sel vastasseisul võivad olla muud soovimatud tagajärjed.

Venelased tunnevad end sisse piiratuna ja ahistatuna, neile on kehtestatud sanktsioonid, neil ei lastud osaleda isegi paraolümpial. Venelased tahavad tagasi teha ja arvatakse, et seda lähiajal ka tehakse. Ainult et kus ja mil moel, see on küsimus.

Kohviku hinnang: Enne USA presidendivalimisi 8. novembril veel midagi ei toimu ja edasine sõltub juba valimiste tulemustest.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kus on uudis? Venemaal tunnistasid mõned taiplikud inimesed juba kaks aastat tagasi, et sõda on vältimatu. Huvitav on see, et see reaktsioon ei toimunud mitte Krimmi järel, vaid suvel.
Venemaa lihtsalt tegi vahepeal ettevalmistusi. http://sputnik-news.ee/politics/20161005/3449225/putini-ultimatum.html

Põhimõtteliselt on muidugi võimalik, et USA valimised võidab Trump ja mingit sõda Trumpi ajal ei tule.

Anonüümne ütles ...

Loomulikult tuleb relvad valmis panna kui sulle otse piiri äärde tassitakse ookeani tagant toodud relvi ja iga päev aetakse meedias sõjaõhutamise juttu.
Sõjas saab palju häid inimesi hukka aga ka üksjagu kaabakaid ja muidu mölakaid.
Igatahes blogimisele ja diivani peal lebotamisele tuleb järsk lõpp.

Margus Kiis ütles ...

Aga mis see USA surgib seal Süürias? Vat sellest mina aru ei saa.

Anonüümne ütles ...

Oleks Eesti õigel poolel, poleks vaja sõda karta.

Anonüümne ütles ...

Inno, Sa võiksid lugemisvõime järel ka arusaamise omandada. Lahmid, sest Savisaar käib närvidele. Oledki uus H. H. Luik?

a.

Anonüümne ütles ...

Sõja tulemusel satub Eesti valelt poolelt õigele poolele tagasi ja kui see on saavutatud, siis võib ka mõnedest asjadest rääkida.