esmaspäev, 3. oktoober 2016

Tartu kagebiit sai teenitud karistuse

Väljavõte Delfi veebist.

Ma juba arvasin, et Mart Kadastik pääsebki suuremate jamadeta nende inimsuse vastaste kuritegude eest, mida ta 1980ndate lõpul koos oma KGB käsilastega Eesti iseseisvuslaste peal korda saatis. Aga võta näpust - saatus on karm, aga õiglane. Võttis aega mis ta võttis, nüüd on välja antud Kadastiku artiklite kogumik.

Loodetavasti saab oma õiglase karistuse ka teine 1980ndate lõpu Tartu poliitpätt Andrus Ansip, kes koerad inimeste peale ässitas ja kes on praegu rahva meelepaha eest Brüsselisse varjunud. Varem hoidis Kadastik Ansipit nagu sitta pilpa peal, nüüd seda eelist enam pole ja Ansip on samamoodi ajaloo tõmbetuultele valla. Ansip lasi küll enda kohta arhiivid sulgeda, aga nagu öeldakse, kus tegijaid, seal nägijaid. Ka Ansipi pätitegude kohta saaks eraldi raamatu välja anda.

3 kommentaari:

Kana Kaks ütles ...

Kädistage-kädistage, kõige rohkem oma sigaduste eest karistada saanud Tähismaakesed. Ka tühistest asjadest tuleb ikka rõõmu tunda, eks? Eriti, kuna enda elus enam midagi ei muutu ja paremaks ei lähe.

Anonüümne ütles ...

Teatavasti esitatud "fakt", et Ansip ässitas koerad 1988a üliõpilastele peale, on vale, väljamõeldis.

Anonüümne ütles ...

Kui see oleks väljamõeldis, siis see on nii kaalukas asi ikkagi, et kindlasti oleks Näksip sellega võinud kohtusse minna, ometi ta seda ei teinud.