kolmapäev, 9. november 2016

Reformikatel on surmaminejate näod peas. Inno ja Irja kommenteerivad Rõivase umbusaldaldamist


Irja: Täitsa lõpp - reformikatel on surmaminejate näod peas!

Inno: Eks nii pikalt võimul olnud inimeste jaoks võrdubki võimust ilma jäämine surmaga.


Irja: Ma ütlen ainult seda, et tasus küll Portugalist Eestisse tagasi tulla.

Inno: Tegelikult oleks pidanud Refi juba kümme aastat tagasi maha võtma.


Irja: Vaata vaest Rait Marustet, ta hoiab lausa käega peast kinni ja silmad on kinni... Tema peab nüüd Riigikogust ära minema.


Inno: Mõnes mõttes sarnaneb Rõivas küll kunagiste kompartei juhtidega. Nagu Bruno Sauli viimased sõnavõtud. Et tuleb tõhustada ja parandada.

Irja: Minule meenutas Rõivas jällegi Savisaart, kui ta rääkis liigsest heausklikkusest... Remo Holsmer on ka nii õnnetu, tema on samuti asendusliige... Sätib lipsu hoolikalt, vaeseke....

Inno: Rõivas ütles, et talle on valetatud. Mul tekib küsimus, et kuidas saab riiki juhtida inimene, kes laseb ennast nii haledalt ära petta. Ja kuidas ta saab väita, et Eesti riik on kaitstud paremini kui kunagi varem, kui ta on ta enda väitel pimesi usaldanud neid, kes ta sisuliselt reetsid? Sellest võib järeldada, et Eesti ei saa usaldada oma partnereid, kuna need võib-olla ka reedavad esimesel võimalusel? Minu meelest tuleks Rõivas kiiresti maha võtta juba seepärast, et ta on asunud sarjama ja mustama Eesti riiki.

Irja: Ta on siis nagu Johan Bäckman?


Inno: Ei, nagu Kontsantin Päts, kes ütles - riik, see olen mina. Et ta lõi selle riigi ja tal on ka õigus see riik hävitada.


Irja: Jumal tänatud, et ei ole kolmekümnendad, kus Päts sai kehtestada eriolukorra ja niiviisi võimule jääda. Rõivas kindlasti kasutaks seda võimalust, kui saaks.

Inno: Jumal tänatud, et Eesti on Euroopa Liidus! Ja mis ma tahtsin veel lisada - ikkagi see Savisaare tagandamine lõi Reformil jalad alt. Sest tegelikult Reform valitseski ainult...


Irja: Savisaare armust?

Inno: Savisaare armust ühelt poolt ja teisalt tänu Savisaarele vastandumisele. Nüüd tulebki välja, et Reformil endal ei olegi mingeid seisukohti ega ideid peale selle, et Savisaar on paha. See on olnud nende ainus sõnum ja nüüd nad on selle ohvrid. Kui Savisaar maha võeti, ei ole neil enam rahvale midagi öelda. Nüüd ongi kõik. Selles mõttes nad ei ole midagi valesti teinud. Lihtsalt Savisaarega ei saa enam hirmutada. Neil ei ole enam midagi, nad kaovadki ära.


Irja: Aga äkki nad oleksid siis pidanud Savisaart rohkem hoidma, mitte laskma teda maha võtta?

Inno: No lõpus nad hoidsidki, aga siis oli juba liiga hilja.

Irja: Nad ei osanud Savisaart õigel ajal hinnata.

Inno: Jah.

Irja: Savisaar võiks siis olla hoopis Reformierakonna auesimees ju.

Inno: Just, ta peaks olema Reformierakonna auesimees tegelikult.

Irja: Jess, jess! Läks läbi! Hurraaaa!!!


Inno: Kusjuures Reformikatel peaks olema 30 liiget Riigikogus ja ainult 28 oli vastu. Nad ei saanud isegi kõiki oma omi kokku. Puudusid Keit Pentus ja Valdo Randpere.

Lisaks puudusid hääletuselt teistest erakondadest Ken-Marti Vaher ja Juhan Parts (IRL), Monika Haukanõmm ja Külliki Kübarsepp (Vabaerakond), Rein Ratas (Kesk) ja Tanel Talve (sotsid). Hääletusel ei osalenud Mark Soosaar ja Toomas Jürgenstein (sotsid).

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vilja ei saa üldse aru mis toimub.Tal oleks nagu kõva pohmakas.Keegi on ta sinna saali kott peas kohale talutanud ja istuma pannud.Huvitav,mis ta ise arvab,kus ta parasjagu on?

olge ise ka tublid ütles ...

Kõik kehvormarid on täielikud tondid, eranditult.

Vaatasin vilksamisi riigikogu ülekannet, parajasti Johannes Kert kokutas oma erakonna kontori poolt ettekirjutatud küsimust, täielikult adumata milles teema või kus ta üldse viibib.

Kõik nad on valimispardid, tankistid, broilerid, aferistid, haledad müüdavad põhimõttelagedad olendid, libesellid ja oportunistid. Mõõtmatu mädapaise. Pange tähele, nüüd hakkab neid korruptiivseid asju välja imbuma lademes. Osa küll mätsitakse jätkuvalt kinni, need, milles sotsid ja irlikad ka käppapidi sees.

Eilses Vaba Mõtte Klubis ka juttu:
http://www.tallinnatv.eu/index.php/saated-sarjad/arutelu/vaba-motte-klubi/10986-2016-11-08-vaba-motte-klubi

Margus Kiis ütles ...

Meeleolult nagu veits Robespierre langus (Suur Prantsuse revolutsioon), kus ka ühe päeva alguses oli nagu kõik võim tema käes aga järgmise päeva lõpus veeti giljontiini alla :P

Irja ütles ...

Robespierre oli ka kindlasti veendunud, et ta ei ole teinud ühtegi viga :).