esmaspäev, 5. detsember 2016

Euroopa Liit laguneb - Itaalia on järgmine

Väljavõte Daily Maili veebist.

Elu läheb iga päevaga järjest huvitavamaks, sest Euroopa Liit laguneb. Esimene pääsuke oli Inglismaa, nüüd järgneb Itaalia, pärast seda, kui Itaalia peaminister astus pärast kaotust rahvahääletusel tagasi, et teha teed ELi-vastastele, vahendab Daily Mail.

Võib arvata, et Itaaliale järgnevad ülejäänud Lõuna-Euroopa riigid, kes on juba ammu väsinud Saksamaa majanduslikust diktaadist. Põhja-Euroopas kavandab EList väljumist Soome, mistõttu võib löögi alla sattuda eestlaste tööle ja elama minek Soome. Eestile on see positiivne uudis, sest suletud piirid Euroopas võimaldavad inimesi lihtsamalt kinni hoida. Teiselt poolt aga muutub lihtsamaks Eesti ülevõtmine mõne naaberriigi, näiteks Venemaa poolt. Tõenäoline on Eesti alade tükeldamine Venemaa ja Soome-Rootsi vahel. Nõnda tuleb vähemalt osale Eestist tagasi vana hea Rootsi aeg ning eestlastest saavad Rootsi kuninga alamad.

2 kommentaari:

Margus Kiis ütles ...

Itaalias oli referendum võimu tsentraliseerimise poolt/vastu ja rahvas muidugi hääletas vastu. Euroopa Liidust lahkumisest on asi kaugel.
Ja miks Soome peaks tahtma EList lahkuda??? Paneb endale pea otse pakule sellega.

Inno ütles ...

Soomlased ei taha maksta teiste arveid.