esmaspäev, 19. detsember 2016

Uus katse Unitaliga. Kuidas magas Juulike täna öösel?

Olin eilsest ööst ja retseptiravim Circadini kõrvalmõjudest nii ära hirmutatud, et kaalusin eile õhtul, kas Juulikesele üldse enne uinumist Unitali melatoniini anda. Otsustasin siiski anda, sest kogemus selle Soomes toodetud käsimüügiravimiga oli väga postiivne.

Rõõm on tõdeda, et selja taga on öö, mil saime kõik korralikult välja puhata. Juulike jäi nagu kõikidel varasematel öödel enne Circadini kella kümne ajal ilusti magama, magas kella kaheni, tahtis siis juua, jõi, jäi pärast seda uuesti nohinal magama ja magas kuni kella üheksani hommikul. Ei mingit rahutust, ärevust, jalgadega siputamist, kilkamist, spasme ega värinaid.

Uhuhh. Nüüd jäämegi käsimüügimelatoniini juurde. Juulikesele piisab kahest milligrammist, kuigi lugesin eile angelmanide foorumist, et osad vanemad annavad oma lapsele ka kolm milligrammi.

Erinevalt Circadinist Unitalil kõrvaltoimeid pole (või vähemasti Juulikesel ei olnud). Laps oli hommikul ärgates reibas ja rõõmus, päevast  uimasust polnud. Nagu ei olekski unerohtu saanud.

Tavalastele melatoniini anda ei soovitata, kuna lapse organism toodab ise uinumiseks vajalikku melatoniini. Juulikesele on melatoniini lisaks andmine vajalik, sest angelmanide organism melatoniini ei tooda ja neil on raske selleta uinuda ja unes püsida.

Kommentaare ei ole: