pühapäev, 22. jaanuar 2017

Donald Trump on eelkõige müügimees

USA värske president Donald Trump, Twitteri veebist.

Vaatasin just Soome TV pealt dokfilmi Trumpist. Päris huvitav. Ses mõttes, et teda peetakse ekslikult ärimeheks, kuigi tegelikult pole tegelikult mingi ärimees, ta kõrbes ärimehena juba 25 aastat tagasi. Pärast seda on ta olnud lihtne müügimees. Ja telesaatejuht. Ehk siis küllalt tavaline mees. Kes aga endast loonud ilusa pildi, nagu müügimehele kohane.

Kui räägitakse Eesti oma Trumpist, siis tuleks rääkida eelkõige heast müügimehest. Eestile oleks müügimeest isegi rohkem vaja kui USA-le, et Eesti üldse välja paistaks. Aga kes oleks Eestile hea müügimees? Ega ei tulegi kohe pähe. Merit kiidetakse just seepärast, et ta oli hea müügimees, valdas keeli ja oli ka välimuselt ok. Aga pärast seda on olnud null. Eesti poliitilises juhtkonnas pole olnud ühtegi müügimeest. Millest on kahju.

Eestis on üldse müügimeestega kehvasti. Ega neid pole, sest nõuka ajal polnud müügimehi vaja. Tänases maailmas aga on. Mulle endale tulevad seoses müügimehega ette sellised nimed nagu Janek Mäggi ja Raul Kalev. Kes jagavad üht-teist poliitikast ja suudavad samamoodi musta valgeks rääkida nagu Trump.

Kes võiks olla Eestile hea müügimees? Kas keegi oskab öelda.

2 kommentaari:

LPR ütles ...

Fuck trumbo!

Kuulake parem ilusat protesti laulu ...

Kui see teid ei liiguta, siis olete lihtsalt loomad.

http://www.justjared.com/2017/01/22/video-i-cant-keep-quiet-womens-march-participants-sing-powerful-anthem/

LPR ütles ...

http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-delegitimise-illegal-voters-millions-result-hillary-clinton-election-a7544571.html